Siste nytt

Koronavirus shutterstock_1669704829.jpg

Ålesund kommune har fredag ettermiddag, 26. februar, testa ein person med hurtigtest. Vedkomanede fekk positivt svar på koronavirus. Prøven blir no sendt til Molde for PCR-testing. Personen er nærkontakt til tilfelle vi meldte tidlegare i dag med britisk mutant.

Illustrasjon koronavirus

 Smitteteamet i Ålesund fekk i går kveld 25.2 melding om at ein ny person er smitta med den muterte britiske varianten av covid-19. Vedkomande er på ferie i Ålesund.

Ålesund kommune fekk i ettermiddag melding frå FHI om at ein person som har vore i Ålesund har testa positivt for ein mutert virusvarianten av korona.  Vedkommande var tilreisande frå Viken, og har returnert til heimstaden. Ålesund kommune informerte om dette tilfellet tidlegare torsdag.  

Tysdag 2. mars skal formannskapet igjen delvis møtast fysisk. Møte er lagd til Framtidslabben ved NMK, og økonomi står sentralt når formannskapet møtast. 

Foto av Sentralkjøkkenet i Ålesund er også lærlingebedrift

Vil du søke om lærlingplass, er det no du bør gjere det! Søknadsfristen for å søke plass som lærling er den 1. mars. 

Ålesund kommune skal redusere drifta for helse- og omsorgstenester med 70 millionar kroner i 2021. Frå før er drifta redusert med 40 millionar kroner.  

Ålesund rådhus

Den førebelse rekneskapen for 2020 viser at kommunen unngår innmelding i ROBEK. Ålesund kommune hadde eit meirforbruk i fjor, men mindre enn prognosen viste.

 

Koronavirus, shutterstock

 Ålesund kommune har fredag 19. februar fått stadfesta frå Folkehelseinstituttet (FHI) eitt nytt tilfelle av den britiske mutasjonen av koronaviruset. 

Koronavirus, shutterstock

Regjeringa har i dag endre fleire av tiltaka mot koronasmitte. Mellom anna vert det innført nasjonal skjenkestopp frå klokka 22.00. I dag er det lov å skjenke til 24.00. Endringane gjeld frå midnatt, natt til tysdag 23. februar. 

Nedlegging av barnehagar, kloakkreinseanlegg på Kvasneset i Sula og riving av det eldste huset i Ålesund, var nokre av sakene som vart avgjort. 

Til toppen