Siste nytt

Felles formannskapsmøte for Sula og Ålesund kommunar, 15. august

Formannskapa i Sula og Ålesund samlar seg i felles møte førstkomande måndag, 15. august kl 0900. Dette er eit informasjonsmøte der formannskapa vil få presentert rapport for Kvasnes reinseanlegg utarbeidd av Norconsult.  

Trafikkomlegging i Ålesund sentrum

I samband med gravearbeid i Storledbakken og Borgundvegen blir trafikken i sentrum lagt om. Arbeid i krysset Storledbakken – Gjerdegata – Kipervikgata startar opp måndag 15. august. Les i saken kva det betyr for deg.  

Populær trening treng fleire instruktørar

Sterk og stødig, treningsgrupper for seniorer, er blitt veldig populære. No vil vi utvide tilbodet og er på jakt etter fleire frivillige treninginstruktørar.  

Møte i Haram og Ålesund sine kommuneutval

Dei geografiske utvala som skal førebu etablering av Haram kommune og Ålesund kommune frå 1.1.2024 har møte tysdag 16. august. Møta skal vere på rådhuset i Ålesund og startar med felles orientering i bystyresalen.  

Gratis buss frå 22. august

22. august 2022 skjer det mykje med kollektivtrafikken i Ålesund (gamle Ålesund kommune), Sula og Giske. Bussane får heilt nye linjenummer, og det blir gratis å reise med buss i to månader frå 22. august til 22. oktober.   

Er du den nye kommunedirektøren for nye Haram?

Nye Haram kommune søkjer ein tillitsskapande og samlande kommunedirektør med innsikt, forståing og interesse for samspelet mellom politikk, fag og administrasjon. Vi ser etter ein leiar som involverer dei tilsette, tar avgjerdsler og har god gjennomføringskraft. Den nye kommunedirektøren må vere ambisiøs på kommunen sine vegne, og skal bidra med entusiasme og nye idear.  

Fleire vaksinedagar for deg over 75 år

Ålesund kommune har fleire vaksinedagar som er open for timebestilling i august for personar over 75 år.  Vaksineringa er på Moa Helsehus og opningstida er kl. 09.00 –  11.30 og 12.30 - 15.20 kvar vaksinedag.  

Gratis reisekort til studentar under 30 år

Er du tilflytta student under 30 år, kan du søke om gratis reisekort for eit studieår. Du må ha meld flytting frå ein kommune utanfor Sunnmøre/Vestnes i Romsdal, til Ålesund kommune etter 1. mai i år.

Frivilligheitas år: Haramsøy Idrottslag

No i juli vil vi gi litt ekstra heider til Haramsøy Idrottslag (HIL) som i ei årrekke har drive med forskjellige aktivitetar som bind bygdefolket saman. Bli kjent med dei her!  

Gravearbeid i sentrum og endring i køyring og parkering

Det er framleis gravearbeid i Kipervika og i Røysegata. 
Til toppen