Siste nytt

Illustrasjon av influensavaksineringen

Ålesund kommune er i gang med å tilby oppfriskingsdosar med koronavaksine. Du vil få eit brev frå oss når det er klart for at du kan bestille time for vaksinering.  

Illustrasjon av koronaviruset

Frå fredag 3. desember  kl. 24.00 innfører kommunane Ålesund, Sula og Giske lokal forskrift. Det er plikt med karantene for dei som bur med eller er til dømes kjærast med ein person som er påvist med koronavirus. Det skal også brukast munnbind i butikkar, i fellesareal på kjøpesenter og på kollektivtransport. Uavhengig av avstand. 

foto av hurtigtest for korona

Det er vedtatt at det ikkje lenger vil gjennomførast jamleg testing av elevar frå 5. trinn og oppover. Dette som følge av tal positive elevar vi samla sett har funne, og tilgjengelege testar. Hurtigtestar kan framleis bestillast og blir henta på hentestadar i kommunen.  

Tre personer med 1 meters avstand

Bare noen uker etter gjenåpningen ser vi igjen høye smittetall i Ålesund kommune. Vi ønsker derfor å informere om hvordan vi i kommunen jobber for å lose dette trygt i havn. Les kronikken som står på trykk i Sunnmørsposten.  

Illustrasjon av koronaviruset

Status for smittesituasjonen i Ålesund kommune blir oppdatert kvar måndag før klokka 16.00. Tal for denne veka, veke 48, kjem førstkommande måndag 6. desember. 

Illustrasjon av influensavaksineringen

Det blir drop-in vaksinasjon på Color Line Stadion for alle mellom 12 til 100 år som skal ta 1. eller 2. dose. For dei som er over 65 og skal ta oppfriskningsdosen er det drop-in på Moa Amfi Aust. Sjå datoar, klokkeslett og hugs munnbind.  

Mann som står ved gapahuk og peiker.

Ålesund kommune sin heiderspris går til ein av kvardagsheltane blant oss, Per Asle Bjørge. Det blei bestemt av Ålesund formannskap tysdag 30. november.  

Foto av fasaden til Løvenvold kino

Kinoen vart seld kr 4,4 millionar til Løvenvold Theater Eiendom AS (SUS). Selskapet er eigd av Br. Jangaard AS og H I Giørtz Sønner AS. Fleire ting skal avklarast før overtakinga, men det er Momentium Venue AS er leige lokala av den nye eigaren.  

talerstol i bystyresalen i Ålesund

Tysdag 30. november skal Ålesund formannskap sitt siste møte føregå på Harøya. Formannskapet vil få anledning til å prøvekøyre Nordøyvegen før opninga og skal etterpå gjennom ei fyldig sakliste. Du kan sjå møtet direkte på kommunen si facebookside eller i Kommune-TV.   

illustrasjon

Ålesund kommune representerer offentleg sektor på vegne av alle kommunane i fylket. I tillegg er Framtidslaben representert i nettverket.  Nettverket skal gjere det lettare for dei som har forskings- og utviklingsprosjekt å søke EU-midlar.

 

Til toppen