Morsmålsuker i Ålesund

Den internasjonale morsmålsdagen er den 21. februar, noe som blir markert verden over. Her i Ålesund markeres den med flere arrangement mellom 12. februar og 1. mars. 

Barnehender som peker på kart - Klikk for stort bilete21. februar er den internasjonale Morsmålsdagen. I Ålesund kommune blir det flere arrangement fra 12. februar til 1. mars Ålesund kommune

Biblioteket

Her kan du når som helst stikke innom og få mer informasjon om språkopplæringen i Ålesund kommune, og du kan skrive en hyggelig hilsen til morsmålsdagen. 

«Flerspråklighet er gull» er et arrangement der det blir språkbord og språkverksted med Ålesund sine tospråklige lærere. 

Ålesund bibliotek: Torsdag 15. februar og onsdag 28. februar kl. 10.00 – 11.30 

Moa bibliotek: Torsdag 29. februar kl. 10.30 – 12.00

Ålesund voksenopplæring

Torsdag 29. februar kl. 10.00 – 11.30 inviteres det til en «Smak av verden». Her blir det salg av internasjonal mat i kantinen og man kan ta seg en hyggelig prat med elevene. Her er det ingen påmelding, så det er bare å ta turen.

Borgund Dyreklubb

Mandag 12. og mandag 26. februar inviteres barnehager og skoleklasser i 1-4 trinn til «Dyrisk – gøy med flere språk på gården». Påmelding gjøres ved å sende en e-post til: judith.damm@alesund.kommune.no

Torsdag 15. og torsdag 29. februar kl. 14.00 – 15.00 blir det «Dyrespråk og dyrekos». Dette er et opplegg for elever i 2 – 5 trinn der de får lære om dyr og dyrespråk, og selvfølgelig blir det dyrekos. Påmelding gjøres i Tikkio (Borgund Dyreklubb)

Det er begrenset plasser på disse arrangementene, så det er førstemann til mølla prinsippet.

Det vil også bli arrangert forskjellige aktiviteter rundt språk og kultur på alle skolene i Ålesund kommune for å markere morsmåldagen.