Innflytterdagen

Lørdag 27. april er første dagen av The North West festivalen og det inviteres det til «Innflytterdagen» på Sørsida.

Logo - Klikk for stort bilete«Innflytterdagen» lørdag 27. april på Sørsida. Innflytterdagen

Det er en rekke samarbeidspartnere, deriblant Framtidslaben, Sentrumsforeningen, Idrettsrådet, Kulturrådet, Ålesund Frivilligsentral, og Ung i Ålesund, som står bak dette arrangementet.

Her vil det bli en rekke aktiviteter for både store og små, der målet er å "invitere inn i vårt fellesskap" og vise hverandre mer varme, inkludering og omsorg, både for innflyttere og andre som søker et fellesskap.

Ønsker at innflyttere blir værende

Vi er flinke til å lage "Bli med hjem" kampanjer i her i regionen, og dette er et forsøk på en videreføring der vi også ønsker innflytterne til å bli værende her. Det å tilby lavterskel tilbud som tilgjengeliggjør ulike fritidsaktiviteter, kan være en stor hjelp på veien inn til nye bekjentskap og inkludering i vårt fellesskap.

I tillegg til å feire fellesskapet og oppmuntre til inkludering, er "Innflytterdagen" også et uttrykk for den styrken som ligger i samarbeidet mellom ulike organisasjoner og samfunnsaktører i Ålesund. Gjennom et felles engasjement for å skape et mer inkluderende og omsorgsfullt samfunn, viser arrangementet at brobygging er noe som kan oppnås når folk står sammen.

Årets The North West festival har i år tittelen «Brobyggere» og markers med ulike arrangement mellom 27.-30. april. Se hele programmet på The North West sine nettsider.

Lag, organisasjoner og bedrifter inviteres til å delta med aktiviteter og stands. 

Påmelding gjøres gjennom Ålesund Sentrumsforening sine nettsider.