Årets program under The North West

Det blir flere spennende foredrag og aktiviteter, mye faglig påfyll og kulturelle innslag under årets The North West. 

Logo hentet fra The North West sin hjemmeside. The North West

Siden oppstarten i 2018 har festivalen fokusert på viktige temaer, og i år står sosial bærekraft i sentrum med fokus på utenforskap, økonomisk ulikhet, mangfold og fremtidens demokrati. The North West er opptatt av å demonstrere at et varmere samfunn er uvurderlig for byen, regionen og samfunnet som helhet.

The North West er en festival som handler om mennesker, idéer og løsninger som bidrar til et bedre samfunn. Festivalen starter lørdag 27. april og fortsetter mandag 29. april til tirsdag 30. april. 

Mandag 29. april

The North West starter festivalen lørdag 27. april og da inviteres det til «Innflytterdagen» på Sørsida. Her vil det bli en rekke aktiviteter for både store og små. Målet med Innflytterdagen er å vise hverandre mer varme, inkludering og omsorg, både for innflyttere og andre som søker et fellesskap.

Fra mandag 29. april vil festivalen vil fortsette med et stort og variert innhold - flere spennende foredrag, faglig påfyll og spennende nettverksbygging. 

Iman Meskini er aller mest kjent fra den norske dramaserien SKAM. Nå skal hun holde et foredrag om hennes tanker om hvordan vi kan skape et rettferdig og likestilt samfunn, uavhengig av bakgrunn og etnisitet. Hun vil ha fokus på temaer som hva som skal til for å skape et mer tolerant, mangfoldig og aksepterende samfunn. Dette kan du høre mandag 29. april klokken 11 til 12 på Terminalen.

Klokken 12 samles regionens aktører for å diskutere løsninger som kan skape en robust region i et spennende seminar på Pir. Her skal statistikksjef i NAV Ulf Andersen og Professorer Lars Jacob Tynes Pedersen og Sveinung Jørgensen fra NHH holde innlegg. Programleder er Jon Kristian Rydningen. 

Dagen avslutter klokken 19.00-21.00 på Parken Kulturhus med det populærvitenskapelige talkshowet “Påfyll”. Temaet er psykisk helse og programleder er Bjørn Vatne. 

Tirsdag 30. april 

Festivalen fortsetter videre på tirsdag, og dagen starter på Pir klokken 09.00-11.30. Her vil det bli fokus på sosial bærekraft på systemnivå. Spørsmålet som stilles er “Velferdssystemet trenger en radikal endring, men hvordan?” Deltakere vil være Guri Kaurstad Skrove fra Møre og Romsdal Fylkeskommune, Grethe Skog og Rune Solenes Opstad fra NAV arbeidslivsenter og Morten Wolden, kommunedirektør i Trondheim. Moderator er Sissel Standal. 

Senere denne dagen vil det bli et spennende foredrag av Thomas Seltzer på Løvenvold Teater klokken 15.00-17.00. Han er kjent som forfatter, musiker og programleder på NRK. Temaet for foredraget: Demokratiet er under press - hva er og blir konsekvensene? Andre talere inkluderer statsviter og tidligere stortingsrepresentant Jette Christensen samt statssekretær Anders Kvernmo Langset. Programleder er Jan Erik Røsvik, politisk redaktør i Sunnmørsposten. 

Avslutter med et smell 

The North West skriver på sin nettside at de vil avslutte årets The North West med et smell! På Sørsida holder de en billettfri gratiskonsert med innslag fra den lokale gruppen Fargespill, som vil komme med musikalske innslag basert på sin multietniske bakgrunn. I tillegg til dette vil også den norske popstjernen Synne Vo opptre. 

Les mer og meld deg på de ulike arrangementene her