Viktig informasjon om korona

Ålesund kommune følger nasjonale råd og reglar. Det er gult nivå på skolar og barnehagar til og med fredag 17. september.

Koronatest | Vaksine | Smittetal | Alt om korona | Information about corona in other languages

Siste nytt

Foto av et par hender som holder et brev

No kjem det rekning for kommunale avgifter. Her er dei viktige endringane i 2021.

Mann i båt holder flaske med badevann

Eit brudd på ein avløpsleidning er blitt utbetra og fleire nye målingar er blitt gjort. No kan du endelig bade på badeplassen Prinsen igjen.  

Vaksineillustrasjon

Ålesund kommune vil oppmode alle innbyggarar som blir 18 år og eldre (født 2003) om å bestille seg time for vaksinering av første dose. Det er mange ledige timar i dag og 17.08.   

Vaksineillustrasjon

Ålesund kommune har fått beskjed frå FHI om at timar for vaksinering av dose 2 må flyttast grunna endring i vaksineleveransar. Det betyr at det skal vere 12 veker mellom dose 1 og dose 2. Dette gjeld for dei som er mellom 55-64 (gruppe 8) og 45-54 år (gruppe 9), og det har tilbakevirkande kraft. 

Kart over gangvegen langs Borgundfjorden

Første del av turstien, mellom Furmyr og Bogneset, er no ferdigstilt. Planlegginga av fleire strekningar vestover mot sentrum er allereie i gong. Turstien langs Borgundfjorden treng no eit namn og kommunen ønskjer innspel på dette. Frist er 10. september.  

Foto av blide eldre kvinner og menn foran prikkete bakgrunn

Sit du mykje aleine? Er det eit tiltak å kome seg ut? Saknar du ein god samtale over ein kopp kaffi? Lyst å besøke andre bygder i nærområdet? Kanskje du er aktiv og sosial, men har meir å gi? Vi legg til rette for møteplassar for seniorar i biblioteka på Vatne, Brattvåg og Nordøyane. Les meir her! 

Illustrasjonsfoto av gravearbeid med skifte av rør

Arbeidet vil starte opp 2. august og vare fram mot jul 2021. Det vil føre til nokre ulemper for naboar rundt krysset Parkgata og Grensegata. Les kva stenginga betyr for deg.  

Illustrasjon av koronaviruset

Det snur fort. Denne veka er det registrert 48 smitta i kommunen. Ålesund kommune innfører gult nivå i SFO og barnehagane. Det er no oppmodning til bruk av munnbind om du ikkje klarer å halde meteren, og til å ha maks 10 personar på besøk heime. Her kan du sjå opptak frå pressekonferansen. 

Illustrasjonsfoto av vann som spruter fra en fontene

Mange psykisk sjuke blir ekskluderte frå arbeids- og samfunnsliv. Vi søker deg som vil gjere det nye fontenehuset til ein viktig aktør innan arbeidsrettet rehabilitering og psykisk helse i Ålesund. Frist er 30. juli.  

Smilende kvinne med mørkt hår i park med høstfarger

I lag med Aggregat kunstnerfelleskap skal vi samarbeide om eit kunstprosjekt for barn, med namnet Verkstad Da Vinci. Trine Smoor Isaksen er tilsett som prosjektleiar. Ho har solid erfaring frå prosjektarbeid i skolen og har kunstfaglig bakgrunn og utdanning.

Til toppen