Lerstad skole ligger naturskjønt til ved Lerstadvannet øst for Ålesund sentrum. Skolen har pr. i dag ca. 215 elever og 35 ansatte.
Skolen ble godkjent som dysleksivennlig skole i midten av juni 2023. Les mer om dysleksivennlig skole her: https://dysleksinorge.no/dysleksivennlig-skole/
VIKTIG!
For å sikre at dere som foresatte ved skolen mottar aktuell og relevant informasjon fra oss, husk å oppdatere kontaktinformasjonen deres. Det kan gjøres i Foresattportalen til Ålesund kommune.
Skolens pedagogiske plattform:
Vår pedagogiske plattform (PDF, 2 MB)
Våre Verdier (PDF, 2 MB)
Vårt elevsyn (PDF, 4 MB)
Satsningsområde
Skoleåret 2023/2024 vil vi ved Lerstad skole arbeide med følgende utviklingsområder:
Elevmedvirkning - vi skal utvikle et inkluderende fellesskap som fremmer helse trivsel og læring. Elevene skal både medvirke og ta medansvar i læringsfellesskapet de skaper sammen med de ansatte på skolen hver dag. Elevmedvirkning skal prege skolens praksis, og elevene skal ta en aktiv del i sitt eget arbeid og opplæring. Målet er at elevene skal få en dypere forståelse av egen opplæring, og økt interesse for egen opplæring. Sentrale elementer vil være medansvar, medbestemmelse og medskaping. Kommunikasjon mellom elever og voksne vil være vesentlig i dette arbeidet.
God balanse mellom digital og analog kompetanse - ved skolen har vi nå 1:1 dekning, fem trinn med læringsbrett og to trinn med PC. I utviklingsarbeidet vil vi søke å styrke både digital og analog kompetanse hos elever og ansatte. Særlig viktig er balansen mellom bruken av digital kompetanse og skjermfri læring. Arbeidet bygger videre på utviklingsarbeid på område digital transformasjon og profesjonsfaglig digital kompetanse (PFDK). Bibliotek og lesing er naturlig å trekke inn i dette arbeidet.
Andre områder som skolen arbeider med
Livet og sånn – opplæringsprosjekt for folkehelse og livsmestring. Opplegget er utarbeidet av Ålesund kommune. Les mer her: https://www.livetogsann.no/
Svømming – skolen har fokus på god svømmeopplæring for elevene, og har siden 2015 hatt HLR og selvberging/kameratberging utendørs i og ved Borgundfjorden på timeplanen for skolens elever. Nytt av skoleåret 2023/2024 vil være at vi nå ønsker å tilby svømmeopplæring fra og med 2. trinn.
Bibliotek og lesing – Biblioteket er «hjertet» i vår skole, og vi er har et flott bibliotek å tilby våre elever. Det å skape leseglede hos elevene er viktig for skolen, og den kommer sjelden av seg selv. Den må stimuleres. Jo mer du leser desto flinkere blir du til å lese, det igjen vil være med på å motivere for mer lesing. Opplevelseslesing og nyttelesing er begge viktige, og for å kunne delta og bidra i samfunnet har alle behov for å mestre lesing og forstå ulike typer tekster.
Tilpasset opplæring og spesialpedagogikk – skolen tilrettelegger med varierte vurderingsformer, læringsressurser, læringsarenaer og læringsaktiviteter slik at alle elevene ved skolen får best mulig utbytte av opplæringen. På Lerstad skole vil de ansatte stadig tilegne seg større kompetanse på dette området. I høst vil vi ha særlig fokus på ADHD og matematikkvansker.
Flerkulturalitet – vi utvikler kompetanse på hvordan bakgrunnen til den enkelte kan være en ressurs i skolen. Det kan være språklig, geografisk, kulturell eller personlig erfaring som vi ønsker skal være av verdi i læringen. Dette gjelder både barn og voksne ved Lerstad skole.
Dysleksivennlig skole - Lerstad skole ble godkjent som dysleksivennlig skole i 2023. Hvert halvår er det et møte med opplæring av foresatte til barn med dysleksi eller andre vansker. Personalet ved skolen fortsetter arbeidet med dysleksi og vil i tillegg ha fokus på dyskalkuli og spesifikke språkvansker skoleåret 2023/2024.
Ordensregler
Bruk av sykkel
Her følger informasjon om bruk av sykkel og sparkesykkel ved skolen:
- Sykkel/sparkesykkel/elsparkesykkel kan brukes til skolen og parkeres ved ankomst. Det skal brukes hjelm. Gjennom skolegården skal man holde gangfart. Sykkel/sparkesykkel må ha lykter og refleks, og skal være i forskriftsmessig stand (sjekk bremser). Refleksvest anbefales. Å sykle eller bruke sparkesykkel i skolegården før eller rett etter skoletid er ikke tillatt. Sykkelforbud i skolegården gjelder 0800-1600.
- Skolen henstiller til foreldre å følge anbefalingene fra Trygg Trafikk, det vil si ingen sykling eller sparkesykling for barn under 10 år. Det skal brukes hjelm. Sykler skal trilles i skolegården. Det anbefales at sykkelopplæring skjer i forkant av at sykkel tas i bruk.
- Aldersgrensen for elsparkesykler er 12 år.
- Bruk av sykkel/sparkesykkel i skoletiden styres av de voksne på det aktuelle trinnet.
- Oppstilling av sykler/sparkesykler skal fortrinnsvis skje i sykkelstativ. Området foran vaktmester sin kjellerbod skal ikke benyttes.
Helse og velferd
Vi bruker leikepatruljen for å skape gode fysiske aktiviteter, i tillegg har skolen en plan for ulike aktiviter for alle skolens elever.
Plan for trygt og godt skolemiljø (PDF, 2 MB)
Skolehelsetenesta.
SFO
Det er 90 - 100 barn som deltar i SFO- ordninga ved skolen.
Åpningstid kl. 07.15 - 16.45.
Søknad om skolefri
Søknad om permisjon/fri fra skolen
Kontakt
Besøk: Kyrkjehaugen 2
E-post: lerstadbs@alesund.kommune.no
Telefon
- Sentralbord/konsulent, Iris Flem: 70 16 25 80
- Rektor, Hårek Sande: 70 16 25 83
- Assisterende rektor, Michael Eide: 70 16 25 81
- SFO: 409 15 997
- SFO-leder, Lisa Aaland: 70 16 25 70 og e-post lisa.aaland@alesund.kommune.no
- Helsesykepleier, Malene Seth: 40 90 63 09 og e-post malene.seth@alesund.kommune.no
Faktura
Fakturaadresse:
Ålesund kommune v/regnskap og finans
Postboks 1521
6025 Ålesund
Faktura e-post: fakturamottak@alesund.kommune.no
Faktura merkes med: Lerstad skole
Referanse 420700
Adressa til denne nettsida: alesund.kommune.no/lerstad-skole
Gymsal Lerstad skole
Utleiesesongen 2023-2024