Viktig informasjon om korona

Ålesund kommune følger nasjonale råd og reglar. Vi anbefaler samtidig til bruk av munnbind klarer du ikkje halde meteren og maks 10 i eigen heim. Vi har samla alt du treng å vite om koronasituasjonen i kommunen vår. På samlesida finn du oppdaterte smittetal, korleis du bestiller koronatest og påmelding til vaksinering.

Alt om korona | Information about corona in other languages

Opplysningar om elevar, barnehagebarn og føresette

Ålesund kommune behandlar personopplysningar om barnehagebarn, elevar og deira foreldre/føresette.

Ålesund kommune behandlar personopplysningar i fagsystema IST, It`s Learning og SpeedAdmin.

Fagsystema inneheld informasjon om:

• Namn, adresse, fødselsnummer, føresette/foreldre.
  • Forhold mellom skole/barnehage og heim.
  • Fødselsnummer blir brukt for å kunne skilje barnehagebarn og elevar i elevmapper, for å forhindre forveksling og dermed sikre konfidensialitet og integritet.
  • Systema kan innehalde sensitiv personinformasjon.

Omfanget av dokumentasjon vil variere med den enkelte elev sin opplæringssituasjon.