NOVU 2024

Bli med på et fantastisk eventyr til Danmark i sommer! 

30. juni til 6. juli i år deltar vi i Nordisk Vennskapsby-uke! Dette er en uke der 85 ungdommer mellom 16 og 20 år møtes i en av de nordiske vennskapsbyene: Ålesund, Randers, Västerås, Akureyri og Lahti. Det blir en spennende reise med sightseeing, kreative aktiviteter, og nye inntrykk. På fritiden får du sjansen til å være sammen med ungdom fra de andre nordiske landene, og danne nye vennskap som for noen varer livet ut! Det er helt gratis å delta, og du får fly, overnatting, mat og flotte opplevelser i regi av Ålesund Kommune. Det er også med to reiseledere fra hvert land, og årets ledere fra Norge er kulturkonsulentene Lars Jorde og Karina Sundby fra Ung i Ålesund. 

Gjennom uka skal vi utforske temaer innen kultur, klimaendringer, bærekraft, og årets hovedtema: “community”. 

 

Hvordan definerer DU “community”? 

Ordboka definerer det engelske ordet “community” slik: en gruppe mennesker som bor på samme sted eller har en spesiell egenskap til felles.

Hvert år under NOVU opplever vi at ungdommer som kommer fra vidt forskjellige steder i Norden finner hverandre gjennom felles interesser, lidenskaper og meninger. For mange fører disse vennskapene ofte til dypere bånd, og en følelse av gjensidig forståelse man kanskje ikke har følt på i det samfunnet man kommer fra. I løpet av turen til Randers ønsker vi å reflektere over nettopp dette, og utforske hvilke erfaringer dagens ungdom har med forskjellige typer “community”. Med alt dette i bakhodet, hva må vi tenke på når vi ønsker å oppnå spesielle mål i dagens samfunn? 

En del av programmet for ungdommen er workshops med fokus på lyd, tekst, performance og visuell kunst. Det kreves ingen forkunnskaper til disse workshopene, her skal alle kunne finne noe interessant! 

 

Vil du bli med på årets NOVU? Send inn en søknad innen 1. april! Vi gleder oss til å høre fra deg! 

Søknadsskjema NOVU 2024