Efaktura og avtalegiro

Skrevet .

eFaktura-illustrasjonVed bruk av eFaktura kommer regningene ferdig utfylt rett i nettbanken din, og de blir oppbevart der. Da kan du til en hver tid gå inn i nettbanken og få opp bilde av både betalte og ubetalte regninger.

Siden alt er ferdig utfylt (KID, kontonummer etc) er det bare å klikke for å betale. Om du vil, kan du få melding på e post hver gang det kommer en ny regning i nettbanken din.

Det er to ulike måter å komme i gang på:

Tilbud i nettbanken

Si ja takk til eFaktura når du får tilbud om det i nettbanken neste gang du betaler en regning fra kommunen.

Registrer selv

eFaktura-illustrajson (postkasse)Logg deg inn i nettbanken og opprett en eFaktura-avtale i dag. Finn fram en tidligere tilsendt regning fra kommunen og se etter eFaktura-referansen på regningen. Kundenummeret ditt er eFaktura-referansen.

Vær obs på at dersom du får regning på kommunale eiendomsgebyrer vil du her ha et annet kundenummer enn på for eksempel barnehage/SFO og musikkskole.

Du må opprette en eFaktura-avtale pr. kundenummer.
Får du fakturaer direkte fra Ålesund brannvesen KF, 110-sentralen eller fra Ålesund kommunale Eiendom KF så har ikke de innført eFaktura. Dette skjer senere i høst.
eFaktura er godt beskrevet og lett å finne fram til i de ulike nettbankene.
Fordeler med eFaktura

AvtaleGiro

Med AvtaleGiro gir du banken i oppdrag å betale regninger for deg til rett tid. Mange faste regninger som kommunale avgifter, husleie, hjemmetjenester, barnehage og skolefritidsordning (SFO) kan betales med AvtaleGiro.
Du kan også betale aller regninger som kommer fra Ålesund kommunale Eiendom KF som AvtaleGiro.

La banken betale de faste regningene dine på forfallsdagen, uten at du mister kontroll og oversikt.


Fordeler med AvtaleGiro:

Du må inngå en avtale med banken din som gjelder for alle regninger du ønsker skal betales med AvtaleGiro. Etter dette oppgir du til banken hvilke aktuelle betalingsmottakere du ønsker å betale til på denne måten.

Se også

Efaktura - nasjonal kampanjeside.

Spørsmål?

For spørsmål knyttet til eFaktura eller Avtalegiro, ring 70 16 29 09 eller 70 16 29 10. Du kan også sende oss spørsmål på