Ålesundkommune logo 246px
Ålesundkommune logo sidestilt 50h

Efaktura og avtalegiro

eFaktura-illustrasjonVed bruk av eFaktura kommer regningene ferdig utfylt rett i nettbanken din, og de blir oppbevart der. Da kan du til en hver tid gå inn i nettbanken og få opp bilde av både betalte og ubetalte regninger.

Siden alt er ferdig utfylt (KID, kontonummer etc) er det bare å klikke for å betale. Om du vil, kan du få melding på e post hver gang det kommer en ny regning i nettbanken din.

Det er to ulike måter å komme i gang på:

Tilbud i nettbanken

Si ja takk til eFaktura når du får tilbud om det i nettbanken neste gang du betaler en regning fra kommunen.

Registrer selv

eFaktura-illustrajson (postkasse)Logg deg inn i nettbanken og opprett en eFaktura-avtale i dag. Finn fram en tidligere tilsendt regning fra kommunen og se etter eFaktura-referansen på regningen. Kundenummeret ditt er eFaktura-referansen.

Vær obs på at dersom du får regning på kommunale eiendomsgebyrer vil du her ha et annet kundenummer enn på for eksempel barnehage/SFO og musikkskole.

Du må opprette en eFaktura-avtale pr. kundenummer.
Får du fakturaer direkte fra Ålesund brannvesen KF, 110-sentralen eller fra Ålesund kommunale Eiendom KF så har ikke de innført eFaktura. Dette skjer senere i høst.
eFaktura er godt beskrevet og lett å finne fram til i de ulike nettbankene.
Fordeler med eFaktura

 • Du slipper å taste KID-nummeret.
 • En eFaktura er ferdig utfylt med KID-, kontonummer og beløp. Det eneste du trenger å gjøre i nettbanken er å godkjenne regningen når du vil betale.
 • Oversikt
  eFakturaene lagres i nettbanken din og du har til enhver tid oversikt over betalte og ubetalte regninger. Du kan også velge å bli varslet på e-post hver gang du mottar en ny eFaktura i nettbanken.
 • Bedre kontroll:
  Du må godkjenne eFakturaen i nettbanken før beløpet trekkes fra kontoen, og du kan endre beløp, hvilken konto som skal belastes og forfallsdato på regningen.
 • Betal hvor du vil. Fordi regningene sendes elektronisk til nettbanken din, er du ikke avhengig av postkassen, når du for eksempel er ute og reiser.
 •  Mindre papir:
  Du slipper å motta faktura i posten og sparer miljøet for ekstra papir.

AvtaleGiro

Med AvtaleGiro gir du banken i oppdrag å betale regninger for deg til rett tid. Mange faste regninger som kommunale avgifter, husleie, hjemmetjenester, barnehage og skolefritidsordning (SFO) kan betales med AvtaleGiro.
Du kan også betale aller regninger som kommer fra Ålesund kommunale Eiendom KF som AvtaleGiro.

La banken betale de faste regningene dine på forfallsdagen, uten at du mister kontroll og oversikt.


Fordeler med AvtaleGiro:

 • Banken betaler regningen for deg
 • Du slipper å huske på forfallsdatoer
 • Unngår purringer
 • Hvis du ønsker kan avtalen om eFaktura kombineres med Avtalegiro.

Du må inngå en avtale med banken din som gjelder for alle regninger du ønsker skal betales med AvtaleGiro. Etter dette oppgir du til banken hvilke aktuelle betalingsmottakere du ønsker å betale til på denne måten.

Se også

Efaktura - nasjonal kampanjeside.

Spørsmål?

For spørsmål knyttet til eFaktura eller Avtalegiro, ring 70 16 29 09 eller 70 16 29 10. Du kan også sende oss spørsmål på 

 Kontakt oss

Sentralbordet 70 16 20 00 (kl. 08.00 - 15.45)
 
Post: Postboks 1521, 6025 Ålesund
Besøk: Keiser Wilhelms gt. 11, 6003 Ålesund

Åpningstider
Kontaktinformasjon
Organisasjon

Org.nr.  942 953 119