Gratis busskort til studenter som melder flytting

Skrevet .

FRAM Hgskulen 3Er du student og melder flytting fra en kommune utenfor Sunnmøre til Ålesund kommune, kan du fra 1. juli søke om gratis busskort.

Foto: FRAM/Håvard Myklebust

Ålesund kommune ønsker å være en bedre student- og universitetsby og vi tester derfor ut dette tilbudet til alle som melder flytting utenfor Sunnmøre til kommunen etter 7. mars 2019.

Ved å melde flytting til kommunen hjelper du oss med å lage enda bedre tjenester til alle som bor  her. Du får selv ikke bare gratis busskort, men du som student får også flere rettigheter, tjenester og kan i tillegg påvirke politisk.

Søknadsperioden er fra 1. juli til 31. oktober 2019.

Dette må du ha på plass før du søker om gratis busskort:

  1. Du må være student ved høyere utdanning (universitet/høyskole/fagskole), ha gyldig studentbevis og betalt semesteravgift.
    • Du må studere i et helt studieår. Ett semester holder dessverre ikke til å få dette tilbudet.
    • Dette tilbudet gjelder bare studenter som melder flytting etter 7. mars 2019. Dette etter bystyrets vedtak.
  2. Du må ha meldt flytting fra en kommune utenfor Sunnmøre og fått flyttemelding.
  3. Nå er du klar til å søke om gratis busskort her i vårt digitale skjema.

Du må huske å melde fra til oss om du endrer folkeregistrert adresse ut av kommunen før perioden til busskortet utløper.

praktisk informasjon om busskortet

Busskortet blir et busskort bare for studenter med reise innenfor Ålesund, Giske og Sula. Den gjelder ikke hurtigbåt, ferge, flybuss og nattbussen.

Kortet er et fysisk busskort og kan dessverre ikke brukes i mobilløsningen til FRAM.

Kortet aktiveres etter søknaden er innvilget fra kommunen, tidligst 1. august. Busskortet er gyldig til og med 31. juli 2020.

Mister du busskortet i løpet av studieperioden kontakter du FRAM kundesenter på tlf. 71 28 01 00 for å sperre kortet. Etter tre dager kan du besøke en av trafikkterminalene og rutebilstasjonene, og få laget et nytt kort mot et gebyr på 100 kroner.