Hovedplan vannforsyning, avløps- og overvannshåndtering 2019 - 2029

Hovedplan for vannforsyning og avløp- og overvannshåndtering skal legge til rette for at innbyggere og næringsliv i kommunen blir sikret nok vann av tilfredsstillende kvalitet, og en forsvarlig håndtering av avløpsvann. Hovedplanen vil bli utarbeidet som en kommunedelplan etter Plan- og bygningsloven, og styres av kommuneplanen for Ålesund kommune. Den blir det overordnede styringsverktøyet for drikkevanns- og avløpssektoren, og skal sikre en helhetlig og samlet forvaltning av den kommunale vann- og avløpshåndteringen. Den erstatter de to tidligere planene Hovedplan for vannforsyning og Hovedplan for avløp.

Hovedplan for vannforsyning, avløps- og overvannshåndtering skal legge til rette for at innbyggere og næringsliv i kommunen blir sikret nok vann av tilfredsstillende kvalitet, og en forsvarlig avløps- og overvannshåndtering.

Denne hovedplanen etableres for perioden 2019 til 2029 og blir det overordnede styringsverktøyet for drikkevanns- og avløpssektoren.

pdfHovedplan vannforsyning, avløps- og overvannshåndtering 2019 – 2029.

pdfTegningsliste_hovedplan.pdf