Helse og omsorg - Helse i plan - Ålesund og Møre og Romsdal (Erfaringsrapport og sjekkliste

Helse i plan i Møre og Romsdal 2006-2010 er publisert i form av erfaringsrapport og sjekkliste.

pdf Helse_i_plan_rapport.pdf

helseplan-forsideRapporten beskriver erfaringer fra Helse i Plan - arbeidet i Møre og Romsdal, på regionalt nivå samt erfaringer fra de seks utprøvingskommunene i fylket, deriblant Ålesund.

Verktøyet er plan- og bygningsloven og kommuneplanen, og metodene dreier seg om hvordan ulike folkehelsemål kan realiseres gjennom forankring i kommuneplanens samfunnsdel, arealdel, og i temaplaner.

Målsetningene med Helse i plan var:

• Å styrke folkehelsa ved å forankre ulike folkehelsetiltak, kommunalt og regionalt, ved bruk av plan- og bygningsloven som verktøy.
  • Å utvikle og legge til rette for oppbygging av plan- og prosesskompetanse i helsesektoren.