Kostholdsprosjektet Fiskesprell

Fiskesprell er et nasjonalt kostholdsprogram som har som mål å øke sjømatkonsumet blant barn og unge.

Gjennom Fiskesprell-kurset "Sjømat i utekjøkkenet" får de som jobber med barn lære hvordan man kan tilberede barnevennlige sjømatretter på tur.

Med enkelt utstyr og gode forberedelser er det lett å tilberede spennende retter, og når barna hjelper til, blir resultatet ekstra bra. Matlaging på tur er et fantastisk utgangspunkt for læring.

Det er spennende å få være med på prosessen fra råvare til ferdig måltid. I tillegg får barna den gode opplevelsen ved et smakfullt fellesmåltid rundt bålet. Dessuten er det slik at barn liker best den maten de har laget selv, og aller best smaker den maten vi spiser på tur!

Ta kontakt med folkehelsekoordinator om din barnehage ønsker kurs.

pdfFiskesprell matoverfølsomhet

pdfFiskesprell utemat