Reglar for sal og skjenking Alle som har fått ei bevilling er ansvarleg for å sette seg inn i og følge regelverket. Dette er det viktigaste du må vite for god drift: Alkoholloven Formålet med lova er å i størst mogleg omfang begrense samfunnsmessige og individuelle skadar som alkoholbruk kan medføre. Loven skal også fremme næringspolitiske formål som forutsigbarheit, lojal konkurranse, samt å bekjempe kriminalitetsutviklinga i delar av bransjen. Forskrift om omsetting av alkoholhaldig drikk Alkoholforskrifta er gitt i medhald av alkoholloven. Forskrifta inneheld reglar om bruken av sals- eller skjenkebevillinga, og reglar for tildeling av prikkar og inndraging av bevilling ved brot på alkoholloven. Bevillingsreglement for Ålesund kommune Forskrift om omsetting av alkohol Internkontroll etter alkoholloven - for sals- og skjenkestader Alle sals- og skjenkestader skal ha rutinar for internkontroll. Dette handlar om å kontrollere og dokumentere at reglane i lovverket blir overhaldne på ein systematisk måte. Lov om heilagdagar og heilagdagsfred Serveringsloven Den som skal etablere og drive serveringsstad av mat og/eller drikke må søke serveringsbevilling hos kommunen før verksemda kan starte opp. Bokføringsforskrifta Forskrifta skal sikre god dokumentasjon av all omsetting i serveringsverksemder i restaurantbransjen, og bidra til at all omsetning og alle uttak blir bokført, skatta for og korrekt avgiftsberekna. Skjenketider i Ålesund Salstider for alkohol i butikk Tidsinnskrenking for sal og skjenking Lokal forskrift om kor lenge serveringsstader kan halde ope og kor lenge alkohol kan skjenkast eller seljast. Ansvarleg for tenesta Innbyggartorg Sist endra 11.08.2022 13.07