Reglar for sal og skjenking Alle som har fått ei bevilling er ansvarleg for å setja seg inn i og følgje regelverket. Dette er det viktigaste du må vite for god drift:AlkohollovenFormålet med lova er å i størst mogleg omfang begrense samfunnsmessige og individuelle skadar som alkoholbruk kan medføre. Loven skal også framme næringspolitiske formål som forutsigbarheit, lojal konkurranse, samt å bekjempe kriminalitetsutviklinga i delar av bransjen.Forskrift om omsetting av alkoholhaldig drikk Alkoholforskrifta er gitt i medhald av alkoholloven. Forskrifta inneheld reglar om bruken av sals- eller skjenkebevillinga, og reglar for tildeling av prikkar og inndraging av bevilling ved brot på alkoholloven.Bevillingsreglement for Ålesund kommuneForskrift om omsetting av alkoholInternkontroll etter alkoholloven - for sals- og skjenkestaderAlle sals- og skjenkestader skal ha rutinar for internkontroll. Dette handlar om å kontrollere og dokumentere at reglane i lovverket blir overhaldne på ein systematisk måte.Lov om heilagdagar og heilagdagsfredServeringslovenDen som skal etablere og drive serveringsstad av mat og/eller drikke må søkja serveringsbevilling hos kommuna før verksemda kan starte opp.BokføringsforskriftaForskrifta skal sikre god dokumentasjon av all omsetting i serveringsverksemder i restaurantbransjen, og bidra til at all omsetning og alle uttak blir bokført, skatta for og korrekt avgiftsberekna.Skjenketider i ÅlesundSalstider for alkohol i butikkTidsinnskrenking for sal og skjenkingLokal forskrift om kor lenge serveringsstader kan halde ope, og kor lenge alkohol kan skjenkast eller seljast. Ansvarleg for tenesta Innbyggartorg Sist endra 27.06.2024 13.48