Koronaviruset

Har du spørsmål om korona? Ring informasjonstelefonen 90 27 15 79 (open måndag til fredag kl. 09.00 - 15.00).  Dette nummeret kan ikkje brukast for bestilling av test eller vaksine. På vår samleside finn du alt om testing, vaksinering og smittetal i kommunen.

Ferietilbod

Ferietilbodet «Draumesommar»

Draumesommar er eit ferietilbod for alle barn mellom 6 og 16 år som bur i Ålesund kommune og som ikkje har så mange planar for sommaren.

Gjennom heile sommaren er det tilbod om fleire ulike leiropplegg med svært varierande innhald, men med kunst, kultur og natur som utgangspunkt. Dei fleste aktivitetane kan tilpassast ulike behov.

Tilbodet har eksistert i Ålesund i over 25 år. Leiarane som deltar er høgt kvalifiserte innan friluftsliv, kunst, kultur og sosialt arbeid, og er levande opptatt av å gi alle barn ei trygg og uforgløymeleg oppleving.

Draumesommar 2021

Denne sommaren tilbyr vi to leiropplegg:

 • Uke 31: Gardsfesten
  I løpet av ei uke skal du sammen med store og små forberede drømmefesten hvor alt kan skje. Alt dette skal foregå på en flott, gammel prestegård i ei vakker bygd på Sunnmøre.

  På festen skal vi kose oss i lag med både mat og underholdning som vi selv har laget. Bare fantasien setter grenser for hva vi kan få til. Taler, dans, sang, fortellinger, pynte, kle oss ut, og ikke minst: lage førsteklasses festmat. Her blir mye å forberede og bare den som blir med på planlegginga får delta!

  Inn i mellom alle forberedelsene blir det selvsagt tid til tull og tøys, bading, kos, sykkelturer og til å få nye venner. Det er jo tross alt sommerferie!
 • Uke 32: No plans for today
  Drømmer du om å være på et herlig sted sånn helt uten planer? Ingen som maser om alt vi må rekke, og bare rett og slett se hva som skjer? Vi pakker med oss en del utstyr og finner oss et perfekt sted, nemlig Lepsøy. Masse leik, masse hygge, masse bål og mange nye venner.

  Av muligheter er det verdt å nevne blant annet Eventyrskogen, padlevann, sjø og strand.

  PS: De voksne som er med er garantert over gjennomsnittet interessert i å leike.

Pris

Ferieturane har ein mindre eigenandel som blir regulert kvart år. 

Prisane for sommaren 2021 er:
•    Kr 487,- pr. døgn
•    Søskenrabatt:
     2 søsken kr 780,- pr. døgn
     3 søsken kr 990,- pr. døgn

Påmelding

Meld deg på her!

Det er beklageligvis svært begrenset med plasser.

Påmeldingsfrist er 20. juli.

Kontakt

Kontaktperson: Mikael Risjord

Sjå også

Sommarskolen 2021

Til toppen