Inviterer til meistringskurs

«Framover» er eit gratis meistringskurs for pasientar og pårørande. Nye kurs startar 22. mars.

Kvinne ser ut over mot horisonten - Klikk for stort bileteMeistringskurs «FRAMOVER»

Helseutfordringar ved kronisk fysisk sjukdom eller skade kan føre til store endringar i kvardagslivet. Helse Møre og Romsdal, ved Lærings- og meistringssenteret (LMS), samarbeider med Ålesund kommune om eit to dagars diagnoseuavhengig meistringskurs.

I kurset vender ein merksemda frå sjølve sjukdommen til det å handtere situasjonen og skape ein god kvardag.

Målgruppa for kurset er pasientar med kronisk fysisk helseutfordring, sjukdom eller skade og pårørande.

Innhald på kurset

Tema på kurset vil være:

• Identifisere utfordringar knytt til sjukdom, samt det å vere pårørande opp i dette
  • Korleis kvardagen kan bli påverka
  • Kroppslege endringar
  • Synlege og usynlege plager
  • Psykisk helse
  • Tap og sorg
  • Kommunikasjon, roller og samliv
  • Korleis meistre kvardagen - bli kjend med nokre kognitive meistringsverktøy

• Dato: 22. og 29. mars.
  • Tidspunkt: Kl. 17.00 - 19.30
  • Stad: Lavblokka ved Ålesund rådhus, møterom 463 (ved siden av bystyresalen).
  • Pris: Kurset er gratis.

Det blir enkel bevertning.

Påmelding og meir informasjon

Vil du melde deg på eller vite meir? Ta kontakt med ein av oss.

Påmeldingsfrist: Fredag 17. mars.