Du får nærkontakt med dei som kan temaet frå ulike perspektiv, ein programleiar og artistinnslag. Målet er eit meir opplyst og kunnskapsbasert offentleg ordskifte. Vi har gått saman for å presentere frå den spennande forskinga som foregår her i regionen og viser fram Ålesund som kunnskapsby.
Samfunnsikkerheit skal i fokus. Vi møtes kl. 19.00!
Vi presenterer Påfyll om sikkerhet
- Nils Kalstad er direktør for nyetablerte NTNU Samfunnssikkerhet. Han ledet tidligere NTNUs fagmiljøer innen informasjonssikkerhet og kommunikasjonsteknologi, og har arbeidet mye i grenseflaten mellom akademiske miljøer og samfunnets behov for forskning og utdanning. Nils arbeider med organisasjoner, mennesker og deres bruk av teknologi. Han er særlig opptatt av hvordan vi skal ta vare på hverandre og våre felles verdier i en utfordrende geopolitisk situasjon.
- Arve Dimmen, er direktør for Navigasjonsteknologi og maritime tjenester i Kystverket. Han forteller om hvordan Kystverket blant annet overvåker og kontrollerer den sivile skipstrafikken langs kysten og i havområdene våre. Han belyser også temaet sivilt-militært samarbeid og besvarer spørsmålet: På hvilken måte støtter Kystverket Forsvaret i kriser, og hvordan bidrar den sivile etaten Kystverket til Norges totalforsvar?
- Marie Haugli-Sandvik, førsteamanuensis ved Institutt for Informasjonssikkerhet og kommunikasjonsteknologi ved NTNU Ålesund, har en doktorgrad innenfor maritim cybersikkerhet og menneskelige faktorer. Hun belyser utfordringene med at hjernen vår ikke er utviklet for å oppfatte og reagere på cyberrisikoer, og hvorfor tilpasset opplæring er avgjørende for å øke cybersikkerheten i samfunnets kritiske sektorer.
- Razak Seidu, er professor i vann- og miljøteknikk ved institutt for havromsoperasjoner og byggteknikk. Han vet mye om hvordan vi trygger drikkevannsforsyningen vår fremover og presenterer fra «The future of water in a digital age: opportunities and challenges». Razak står sentralt i spennende forskning som “DigiWater og Smart water» med målinger, modellering og simulering av vanninfrastruktur.
- Andreas Relling er gruppeleder på drift ledning og pumpe i Ålesund kommune og kan om det som rører seg under bakken, om drikkevannet, her i Ålesund. Sikkerhet innen vann og avløp må tas på alvor. Andreas formidler om daglige utfordringer lokalt og om noen av utfordringene vi har nasjonalt. Det er viktig for oss alle å ha tilgang på rent drikkevann og gode sanitære forhold i en krise. Hva gjør kommunene for å sikre disse tjenestene?
Vil du på Påfyll?
Sikre deg billettar på sidene til Parken kulturhus.
Desse står bak
Innhaldsproduksjon og kommunikasjon: NTNU i Ålesund.
Forsking: NTNU, SINTEF, Møreforskning, Helse Møre og Romsdal HF, Atlanterhavsparken, Ålesund kommune.
Produsent: Framtidslaben/The NorthWest.
Teknisk koordinering: Parken kulturhus
Sponsor: Sparebanken Møre.
Grafikk: Grafisk senter NTNU.