Koronaviruset

På vår temaside om koronavirus  finn du siste informasjon om koronaviruset, tiltak vi gjer i kommunen og kva dette betyr for deg. Ålesund kommune tilbyr testing for personer med symptom på koronavirus (covid-19) ved teststasjonen på Åse.  Information about corona in other languages.

Siste nytt

Regjeringen har pålagt alle kommuner om å holde alle kommunale og private skoler og barnehager helt stengt fredag.  I tråd med regjeringens anbefalinger tar kommunen sikte på å ha på plass et tilbud fra mandag for barna til foreldre som har kritiske samfunnsfunksjoner og elever/barn med spesielle behov.

Vi ber alle om å behalde roa og ikkje tøme butikkane for matvarer. Butikkane vil vere opne framover. Det er beskjeden frå Regjeringa, Helsedirektoratet og butikkane sjølve.

Ålesund kommune har bestemt at alle bibliotek, aktivitetsparkar, treningssenter, idrettshallar, gymnastikksalar og svømmebasseng vert stengte for å hindre spreiing av koronavirus.

Oppdatert informasjon: Koronatelefonen vil vere open laurdag og søndag klokka 0800 - 20.00. Den har same opningstid i dag, torsdag og i morgon fredag. Telefonnummeret er 70 16 40 60.

Ålesund kommune stenger alle skolar frå i morgon, fredag 13. mars. Stenginga gjeld barne- og ungdomsskolar – private og kommunale, alle vidaregåande skolar i Ålesund kommune og kulturskolar i kommunen. Dette gjeld også SFO. Når det gjeld stenging av barnehagar, avventar Ålesund kommune råd frå sentrale myndigheiter.

Ordførar og varaordførar har i dag vedtatt å utsette alle møte for politiske komitear og kommunestyret fram til 1. mai.

Det er i løpet av dagen registrert to nye tilfelle av koronasmitte i Ålesund kommune.  Totalt er det no fire som er stadfesta smitta i Ålesund, og ein person i Sula. Ålesund kommune har også innført forbod mot at passasjerar frå cruiseskip og Hurtigruta kjem i land.

Ålesund kommune har eitt nytt positivt tilfelle av koronavirus i Ålesund. Dette vart stadfesta tirsdag 10. mars.

I samband med kommunesamanslåinga og konvertering av eigedomsskatt til eitt system, har det dessverre oppstått konverteringsfeil. Dette har ført til at nokre av skattesetlane som er sendt ut i tidlegare Skodje og tidlegare Sandøy kommune, er feil.

Ålesund kommune avlyser 363 reiser for tilsette i kommunen. Reisene skulle vore utført frå og med i morgon fram til 1.mai. Samstidig blir alle arrangement i kommunal regi med over 100 deltakarar avlyst.