18 knuste vinduer på seks måneder

Haarek Lerstad skole web

Onsdag 9. januar ble elever og lærere møtt med hærverk på skolens eiendom for fjerde gang siden sommerferien 2018. Totalt har hele 18 vinduer blitt knust på skolens eiendom.

I løpet av kvelden eller natta tirsdag 8. januar har noen knust flere ruter på gymsalen ved Lerstad skole. Dette er fjerde runde med hærverk siden sommerferien.  I august ble to vindu knust, tidlig i september ble fire vinduer knust og seint i september ble 11 vinduer knust. Nå i januar ble det knust tre dører og ett vindu.

På bare seks måneder er det gjort hærverk ved Lerstad skole på 18 vinduer og 3 dører.

Vil bli politianmeldt

Patroner Lerstad skole web
Politiet har vært involvert i flere runder tidligere og hærverket vil bli politianmeldt.  Våpenet som er brukt har CO2 som drivgass og skyter ut små metallkuler. Slike våpen er det vanligvis 18-års aldersgrense på å få kjøpt.

Oppfordrer folk til å følge med

Haarverk Lerstad skole2 web
Lerstad skole har  sett seg lei av hærverket som koster kommunen mye penger å ordne opp i. De kommer med en oppfordring til nabolaget om å snakke med barn og unge, og ber alle holde øynene åpne:

- Vi på skolen, både barn og voksne, syns det er forferdelig trist over at dette fortsetter.  Vi oppfordrer folket på Lerstad til å holde øynene åpne og gi oss beskjed dersom de ser noe eller vet noe, sier inspektør ved Lerstad skole, Hårek Sande.