Ålesundkommune logo 246px
Ålesundkommune logo sidestilt 50h

Nyheter fra Ålesund kommune

Prisvinnere 2018 ble hedret

Alle prisvinnere 2018

6. desember var det prisutdeling i bystyremøtet og vi gratulerer vinnerne Vetle Nærø, Karoline Isaksen, Karl Johan Skårbrevik, Inger Storheim og NLM Gjenbruk Ålesund og Speidernes hus.


ungdommens kulturpris 2018 - vetle nærø

Vetle Nærø og leder i ungdområdet, Lene Vadseth Larsgård, overrekker prisen.

Den unge pianisten og komponisten Vetle Nærø fikk Ungdommens kulturpris for 2018. Ungdomsrådets besluttet å tildele prisen til Vetle Næø i sitt møte 31. oktober. Ungdomsrådet har dette som begrunnelse for tildelingen: "Ålesund Ungdomsråd ønsker å tildele Ungdommens kulturpris 2018 til Vetle Nærø. Han har utmerket seg som dyktig pianist og komponist i ung alder."  Les mer om begrunnelsen for tildelingen i egen nyhetssak.

ÅLESUND BYS HEDERSPRIS 2018 - INGER STORHEIM

Ordfører Eva Vinje Aurdal og vinner av hedersprisen Inger Storheim. Prisen tildeles som en hedersbevisning for Storheims livslange innsats innen opplysningsarbeid om demens og pårørendearbeidet. Inger er utdannet som geriatrisk sykepleier, og har i mange år drevet opplysningsarbeid om demens. Hun har vært drivkraft i Ålesund Demensforening, senere Ålesund og omegn demensforening, styremedlem i minst 15 år (foreningen er 20 år gammel i år). Inger har også vært nitiativtaker til " Pårørendeskole" i Ålesund. Denne har hun ledet siden starten i 2006, de senere årene i samarbeid med Ålesund kommune. Les mer om begrunnelse for tildelingen i egen nyhetssak.

ÅLESUND BYS MILJØPRIS 2018 - NLM GJENBRUK ÅLESUND

Varaordfører Tore Johan Øvstebø og representanter fra NlM Gjenbruk. Prisen tildeles som en hedersbevisning for NLM Gjenbruk Ålesund sin fremragende innsats for miljøet ved å fremme gjenbruk. Butikken er eid av Norsk Luthersk Misjonssamband. De selger alt mulig, fra klær, møbler, hvitevarer og porselen m.m. Alle jobber frivillig i butikken og overskuddet går til NLM sitt bistands- og utviklingsarbeid verden over. For øyeblikket teller de over 50 frivillige, og de fleste er pensjonister. Les mer om begrunnelse for tildelingen i egen nyhetssak.

ÅLESUND BYS KUNSTNERPRIS 2018 - KAROLINE ISAKSEN

Leder i kultur- og oppvekstuvalget Anne Berit Støyva Emblem og prisvinner Karoline Isaksen.

Kultur- og oppvekstutvalget tildeler Ålesund bys kunstnerpris 2018 til skuespiller Karoline Isaksen. Prisen tildeles som en hedersbevisning for hennes store engasjement og innsats for kulturlivet i Ålesund. Karoline har satt opp en rekke forestillinger og arbeidet som skuespiller, sanger, dukkespiller, kursholder, konferansier, instruktør og med dubbing av film. Hun er i dag ansatt som prosjektleder kunstnerisk leder i Fargespill i Ålesund. Les mer om begrunnelse for tildelingen i egen nyhetssak.

 

HELSE- OG VELFERDSPRISEN 2018 - KARL JOHAN SKÅRBREVIK OG FORENINGEN SUPPEBILEN

Leder i helse- og velferdsutvalget Svein Rune Johannesen deler ut helse-og velferdsprisen til Foreningen Suppebilen og Karl Johan Skarbrøvik.

Karl Johan Skårbrevik og foreningen Suppebilen tildeles helse- og velferdsprisen 2018 fra Ålesund kommune. Et enstemmig helse- og velferdsutvalg ønsker gjennom tildeling av prisen å gi honnør til Suppekalle og hans hjelpere som gjennom flere år og med et godt hjerte har skapt et miljø og en møteplass rundt suppebilen og Parat III, som inkluderer alle. Les mer om begrunnelse for tildelingen i egen nyhetssak.

Byplansjef Olav Høydals minnepris (Byggeskikkprisen)  - Speidernes hus

Leder for plan og byggesaksutvalget Sindre Nakken delte ut prisen til Speidernes hus.Byplansjef Olav Høydals minnepris (Byggeskikkprisen) for 2018 går til Speidernes hus i Kipervikgata 25. Huset ble tegnet av arkitekt Mathias Nicolai Brække fra Ørsta for børsemaker B. Lunde i 1908. Speiderne i Ålesund kjøpte bygningen i 1955.

Bygningen har gjennomgått en utvendig rehabilitering de siste fem årene der det er lagt vekt på å gjøre dette på en antikvarisk riktig måte. Tak er lagt om, beslag, takrenner og smijernsarbeid er fornyet/kopiert, ny dør til butikklokale er laget som kopi fra originaltegninger, profilering rundt vinduer er reetablert, gammel maling er fjernet og bygningen er malt.

Les mer om vinner av byggeskikkprisen i egen artikkel.


Møre og Romsdal idrettskrets sin idrettspris - Perry Holen

Møre og Romsdal idrettskrets sin idrettspris ble tildelt Perry Holen. Styreleder i Møre og Romsdal idrettskrets overrakte prisen.
Møre og Romsdal idrettskrets sin idrettspris som gikk til prisvinner Perry Holen, Spjelkavik IL. Styreleder i Møre og Romsdal idrettskrets overrakte prisen.


Vi gratulerer årets prisvinnere!

%MCEPASTEBIN%

 

 

 

 Kontakt oss

Sentralbordet 70 16 20 00 (kl. 08.00 - 15.45)
 
Post: Postboks 1521, 6025 Ålesund
Besøk: Keiser Wilhelms gt. 11, 6003 Ålesund

Åpningstider
Kontaktinformasjon
Organisasjon

Org.nr.  942 953 119