Ålesundkommune logo 246px
Ålesundkommune logo sidestilt 50h

Nyheter fra Ålesund kommune

Vil du på pilegrimsreise?

Kystpilegrimsleia

Ålesund er den største byen mellom Trondheim og Bergen og er et naturlig utgangspunkt og knutepunkt for kystpilegrimen. Nå kan du dra på pilegrimsvandring, enten gående, syklende eller padlende.

 

 

Ei pilegrimsreise i dag er ganske ulik dei reiser som mange gjorde i middelalderen. Du kan være vandrende pilegrim, syklende pilegrim, padlende pilegrim, deltaker på ei gruppereise, cruisepilegrim, besøkende eller pilegriumsferda kan skje med båt. Kystpilegrimsleia går langs kysten fra Stavanger til Trondheim.

I Møre bispedømme er det følgende knutepunkt: Herøy, Giske, Veøy, Kverne og Smøla. Ålesund har to pilegrimssted, Middelaldermuseet og kirka i Borgundgavlen. Disse kan du vandre til enten som gående, syklende, padlende eller med buss. (Dette kartet finner du i brosjyren)

Kystpilegrimsleia kart

Ny brosjyre for Kystpilegrimsleia

Ei helt ny brosjyre er laget om hvordan du kan ta pilegrimsvandringen i Ålesund. Brosjyren finner du på vår samleside om turområder og løyper. Ønsker du å vite mer om kystpilegrimsleia kan du se på den nye nettsiden for Kystpilegrimsleia fra Rogaland til Nidaros.

 Kontakt oss

Sentralbordet 70 16 20 00 (kl. 08.00 - 15.45)
 
Post: Postboks 1521, 6025 Ålesund
Besøk: Keiser Wilhelms gt. 11, 6003 Ålesund

Åpningstider
Kontaktinformasjon
Organisasjon

Org.nr.  942 953 119