Ålesundkommune logo 246px
Ålesundkommune logo sidestilt 50h

Nyheter fra Ålesund kommune

MOT til å glede-dagen

MOT til å glede-dagen 201723.november er MOT til å glede-dagen. Ungdomsskolene i Ålesund skal  markere dagen og oppfordrer alle til å benytte dagen til å spre glede!

Hvert år arrangeres MOT til å glede-dagen den 23.november. Ungdommer og voksne over hele landet har denne dagen et felles mål: Spre glede!

spre glede, oppfordrer MOT-skolene

Ungdomsskolene i Ålesund skal selvsagt markere MOT til å glede- dagen i år igjen. Det blir vafler og boller! Det blir aktiviteter, selvfølgelig med oppfordring til å glede andre. Ved Kolvikbakken ungdomsskole skal UngMOTivatorene sammen med 8. klassene ha fjørerydding for å glede andre.

- MOT til å glede-dagen handler om å ha MOT til å bry seg om andre. Et viktig stikkord er: tenk enkelt! Gled bussjåføren, gode venner, naboen, farfar på aldershjemmet, læreren, bestemor som sitter alene, klassekamerater, butikkansatte, kollegaer eller barna i barnehagen, sier UngMOTivator Tengel Fredriksen.

MOT tror at nøkkelen til et varmere og tryggere samfunn er robuste ungdommer, som inkluderer alle. MOT oppfordrer derfor til å ha ekstra fokus på å sørge for at ALLE er inkludert ved å kanskje gå litt utenfor komfortsonen.  

- Det enkleste er kanskje å glede bestevenninnen eller et familiemedlem, men jeg vil oppfordre alle til å tenke litt utenfor boksen under årets MOT til å glede-dag. Kjenner du noen som sitter alene og som ikke har så stort nettverk rundt seg, så er det akkurat dem du skal huske på i dag. Ha litt ekstra fokus på å si hei, gi et smil, en tommel opp og kanskje til og med en klem til noen som trenger det. Det kan kreve litt ekstra MOT, men glede smitter og verdien til sammen blir veldig stor.

Gled noen du også, vær med på å gjøre dagen til årets varmeste dag!

Hva er MOT og MOT til å glede-dagen?

  • MOT er en holdningsskapende organisasjon og verdifokusert ungdoms- og samfunnsbygger.
  • Viktigste innsatsområde er MOTs program i ungdomsskolen og videregående skole. Partneravtaler med over 250 skoler.
  • MOT til å glede-dagen har blitt arrangert siden 2004.

MOTs dokumenterte resultater er mindre hyppig mobbing, færre ungdom uten en eneste venn, mindre psykiske vansker og mindre hyppig rusmisbruk.

 

 

 

 Kontakt oss

Sentralbordet 70 16 20 00 (kl. 08.00 - 15.45)
 
Post: Postboks 1521, 6025 Ålesund
Besøk: Keiser Wilhelms gt. 11, 6003 Ålesund

Åpningstider
Kontaktinformasjon
Organisasjon

Org.nr.  942 953 119