Blir hverdagen bedre med velferdsteknologi?

lesund Jeg Kan 202006"Jeg Kan!" er et velferdsteknologiprosjekt i Ålesund som har rettet seg mot mennesker med utviklingshemming. Tirsdag 3. desember får vi innblikk i hvordan det har gått.

Flere brukere har fått en ny hverdag ved hjelp av teknologi som er tilpasset den enkelte. De ansatte i prosjektet har også fått en ny hverdag.

- Innføring av velferdsteknologi krever at man gir tjenester på en annen måte for å fremme brukerens behov for mestring, kommunikasjon og kontroll på eget liv, forteller prosjektleder Anne Jensen i Ålesund kommune.

Nå har NTNU, NAKU og Høgskolen i Molde forsket på hva teknlogi kan gjøre i forhold til innovasjon i tjenestene og opplevensen brukeren har av innføring av teknologi. Blir hverdagen bedre? Og hvilke faktorer spiller i så fall inn?

Inviterer til konferanse

I forbindelse med lansering av forskiningen rundt "Jeg kan", inviterer Bo- og miljøtjenesten i Alesund kommune og NAKU/ALV til konferanse på Scandic Parken.

Tid: Tirsdag 3. desember, fra klokka 09.00 til 15.00.