Gi tid i oktober

19 Verdesdagen Kampanjemateriell Ungdommer1Vi markerer Verdensdagen for psykisk helse i hele oktober.  Årets tema er å oppfordre oss alle til å bruke tiden vår på å gjøre ting som er godt for den psykiske helsen. Enten for oss selv, eller for andre.

I lag med Mental Helse, Kirkens Bymisjon Møre, Kirkens SOS i Møre og Romsdal og Landsforeningen for Pårørende innen psykisk helse arrangerer vi en rekke aktiviteter i løpet av oktober.

Alle arrangementene er gratis, livssynsnøytralt og trenger ingen forhåndskompetanse.

Psykisk helsemarsj 2. oktober

Tid: Kl. 10.00 til 14.00

Sted: Joachim Rønnebergs plass (Rådhusplassen)

Vi ønsker deg å dele formiddagen med oss ute i frisk luft.

Rådmann Liv Stette vil ønske velkommen mens Signe Stunden vil lede oss opp trappene og vise oss
vei til gapahuken. Der blir det matservering, appell,
friluftsyoga og musikkinnslag fra Asgeir og Inger-Lise Vik.

Møt Mental Helse 10. oktober

Tid: Kl. 10.00 til 14.00

Sted: Kremmergaarden og Amfi Moa

Vi deler ut gratis grønne fiskekaker og kaffe. Og kanskje er du litt nysgjerrig på hva vi gjør? Kom og møt oss på stand på Kremmergaarden og på Amfi Moa.

Hva kan besteforeldre gjøre for å styrke barnebarna sin psykiske helse? 17. oktober

Tid: Kl. 18.00 til 19.30

Sted: Bymisjonssenteret, Parkgata 9

Denne kvelden møtes vi på Bymisjonssenter. Her vil du få høre om hvordan barn utvikler evnen til å håndtere tanker og følelser, og hvordan du som besteforelder eller forelder kan støtte en god utvikling av den psykiske helsen.

Du vil få høre om trygghetssirkelen, den som hjelper oss å legge merke til hva barn trenger fra oss voksne. Du får også lære litt om hvordan du kan støtte den psykiske helsa til barnebarnet ditt ved å møte og bekrefte følelsene barnet har, før du eventuelt går i gang å løse problemet.

Kursholder er Anne Hilde Lystad.

Bli en bedre samtalepartner 22. oktober

Tid: Kl. 18.00 til 20.00

Sted: Ålesund bibliotek Moa, Amfi Moa

Kurset «Bli en bedre samtalepartner» vil holdes på Moa biblioteket. Kurset gir deg konkrete råd og tips om hvordan du kan håndtere samtaler i ulike situasjoner; på jobb, i fritiden og blant venner og familie.

Sofaprat: Gi tid 24. oktober

Tid: Kl. 19.00 til 20.30

Sted: Bymisjonssenteret, Parkgata 9.

Vi ønsker deg velkommen til Bymisjonssenter for å høre fra noen som på ulike måter gir av sin tid, om det er for noen andre eller kanskje for seg selv. Sofapraten vil ledes av Terri Senior i Røde Kors.