Markering av navnebytte til Joachim H. Rønnebergs plass

Joachim H.RonnebergFredag 30. august ville Joachim Rønneberg fylt 100 år.  Vi ønsker å markere dette ved statuen på den nyutnevnte Joachim H. Rønnebergs plass (tidligere Rådhusplassen).

18. mars 2019 gjorde kultur- og oppvekstutvalget i kommunen enstemmig vedtak om at Joachim H. Rønneberg blir navnet på plassen foran rådhuset.

På programmet blir det hilsninger fra Ålesund kommune ved ordfører Eva Vinje Aurdal og Harald Barstad fra Norges Veteranforbund for Internasjonale Operasjoner (NVIO). Sjef for Forsvarets spesialstyrker, Generalmajor Torgeir Gråtrud eller stedfortreder, vil gi en hilsen fra spesialstyrkene. Ålesund kammerkor skal stå for kulturelle innslag under markeringen og fremføre sangene Velsignede morgen, Irish Blessing og På Fjeldesti.

Skilt til plassen er bestilt og til markeringen har kommunen fått ordnet et midlertidig skilt som skal avdukes.

- Jeg er glad og stolt over at vi nå; på Joachim H. Rrønnebergs 100 årsdag, kan markere at denne sentrale plassen i hjertet av Ålesund vil bære hans navn, sier ordfører Eva Vinje Aurdal.

Dato:

Sted: Joachim Rønnebergsplass (tidligere Rådhusplassen)

Kl: 17.00