Kommunestyre- og fylkestingsvalet 2019

VAL. Foto Tore Fjeld.

Kommunestyrevalet for 2019 gjeld for Haram, Sandøy, Skodje, Ørskog og Ålesund. Allereie frå 1. juli kan du tidlegstemme på alle fem rådhusa. Den offisielle valdagen er måndag 9. september.

Valet i 2019 skal gjennomførast som om nye Ålesund kommune er allereie er sett i drift. Alle som stemmer ved valet i 2019 skal velje representantar til kommunestyret i nye Ålesund kommune som trer i kraft 1. januar 2020. Det skal veljast 77 representantar frå dei forskjellige partia til det nye kommunestyret.

I perioden 1. juli til 9. august kan du tidlegstemme på alle rådhusa i dei 5 kommunane, Haram, Sandøy, Skodje, Ørskog og Ålesund i opningstida. Ordinær førehandsstemming starta 12. august.

Her finn du alle plassane det er råd å stemme i perioden 12. august til 6. september.

pdfFørehandstemming.pdf

eller bruk denne lenka: Valglokaler.no

Manntal

Du er innført i manntalet i den kommunen du er registrert i Folkeregistreret som busett 30. juni 2019.

Manntalet ligg ute til offentleg ettersyn på servicetorget på rådhuset i Ålesund frå ca. 11. juli. Du kan kontrollere om du er innført i manntalet ved å kontakte kommunen, anten per telefon, e-post eller oppmøte på servicetorget i Ålesund rådhus.

vALKRETSAR OG STEMMESTADAR

Fellesnemnda i nye Ålesund vedtok i møte 08.11.2018 14 valkretsar  for nye Ålesund kommune. Her finn du desse og stemmestadar til valdagen 9. september:

VALKRETS STEMMESTAD
Hessa, Skarbøvik og Aspøy    Skarbøvik ungdomsskole, gymsal
Sentrum  Ålesund rådhus
Nørvøy, Nørvasund og Hatlane      Larsgårdhallen
Spjelkavik, Åse og Lerstad  Spjelkavik idrettshall
Indre Borgund (Blindheim, Flisnes og Emblem)    Blindheim idrettshall
Ellingsøy Ellingsøy idrettshall
Skodje Gomerhuset
Ørskog  Ørskog Kulturhus
Vatne og Tennfjord Eidet kulturhall