Europeisk Mobilitetsuke 2019

nyhetsbilde I september vil vi sette ekstra fokus på hvordan nettopp du kan komme deg fra A til Å.

Europeisk Mobilitetsuke er en kampanje for bærekraftig urban mobilitet som arrangeres 16. - 22. september hvert år i flere byer i Europa.

I løpet av september, og spesielt under denne uka, skal vi i Ålesund fylle byen vår med aktiviteter som skal synliggjøre fordelene med å reise miljøvennlig.

Vi skal blant annet heie fram de som reiser miljøvennlig og inspirere deg til å velge en ny måte og forflytte deg på - kanskje gjøre det litt enklere også?

Målet er å motivere til miljøvennlige reiser og vise hvordan byen vår kan bli når vi lager mer plass til mennesker og aktiviteter, og mindre plass til biler.

sykkelbyen ålesund

IGpolaroidSykle

Ålesund har ambisjoner om å bli en god sykkelby. Før mobilitetsuka, under og etter vil du kanskje få hjelp til å ta sykkelen fatt. Kanskje el-sykkelen til og med?

Fra bil til buss

IGpolaroidBuss

Ved å legge til rette for å reise kollektivt ønsker vi at flere vil i fremtiden velge bussen fremfor bilen. Eller kanskje kombinere de to?

Gå-aksjon

IGpolaroidGå

Allerede 40 klasser er klare for å gå, sykle eller rulle til skolen - fremfor å bli kjørt til døra!

Utfordre dine barn, elever, lærere og så videre til å reise miljøvennlig til og fra skolen. Premier blir det også!

Avsluttes med bylørdag

IGpolaroidFest

Vi skal i lag med NTNU, Uteguiden, Rydd Møre og Ålesund sentrumsforening markere mobilitetsuka med en bylørdag!

Her er det mye som skal skje og vi håper dere vil være med på festen. Hold deg oppdatert i facebookarrangementet vårt her.