Bilettsalg på bibliotekene og på nett

Kulturhusleder og biblioteksjef i ÅlesundBørsen stenger dørene og fra 2. september kan du kjøpe kulturbilletter på biblioteket i byen og på Moa, eller bestille de per e-post.

- Vi er glade for at publikum fra høsten kan kjøpe billettene sine i bibliotekene. De har gode åpningstider, sier Hans Pareliussen, leder for kulturhusene i Ålesund.

Biblioteket skal kun fungere som et utsalgssted eller hentested, og ikke håndtere bestillinger, legger Pareliussen til.

Bestill på nett eller via e-post

Det store flertallet bestiller i dag billettene gjennom digitale kanaler www.kulturialesund.no, i et billettsystem som er stadig mer intuitivt og tilpasset den enkeltes behov.

Spørsmål og bestillinger kan også  gjøres gjennom å sende en e- post til kulturhusene: .

Børsen stenges

I løpet av høsten stenger Børsen, billettsalget som har holdt til i Arbeideren kulturhus.

Det blir vemodig å stenge det tradisjonsrike billettutsalget, vedgår Pareliussen, som samtidig minner om at Børsen har hatt korte åpningstider.

- Salg i bibliotekene både i sentrum og på kjøpesenteret på Moa blir en god erstatning, forsikrer kulturhuslederen som vet at mange ønsker å møte et menneske når de handler.

Børsen har vært en sentral institusjon i byen i mange år, og vært viktig for mye av kulturlivet og publikum, men vi ser et behov for å fornye oss, og ikke minst samle hele staben på Parken kulturhus, der det skal bygges nye kontor.

Kulturhusene er i vekst, med økende antall arrangement per år. Biblioteksjef i Ålesund, Mette Aaram Ringstad, ser positivt på at bibliotekene åpner billettsalg over disk.

- Vi kommer selvfølgelig tettere på kulturhusene og alt som skjer hos dem. Samtidig har vi håp om å få nytt publikum inn i bibliotekene. Kanskje klarer vi å friste enkelte billettkjøpere med en bok også, sier biblioteksjefen, som håper publikum er tålmodige i oppstarten.

Hun tror samtidig at overgangen vil gå greit.

- Vi har lærevillige, positive ansatte som vil det beste for byen vår og alle som bor i regionen, sier biblioteksjefen.

Kultursjefen i Ålesund kommune, Oskar Skulstad, gleder seg over økt aktivitet i kulturhusene.

- Jeg har tro på at publikum vil føre seg ivaretatt med denne ordningen. Gjennom utsalget på Moa gjør vi det også lettere for de som bor lengre fra sentrum og som helst vil handle over disk, sier Skulstad.