Ålesund kommune utsatt for SMS-svindel

Svindelforsok webbilde

Flere har tatt kontakt med Ålesund kommune etter å ha fått tilsendt SMS hvor de blir bedt om å oppgi betalingsinformasjon. Dette er IKKE sendt fra Ålesund kommune og vi jobber nå med en anmeldelse for identitetstyveri.

Vedkommende som sender sms er ikke identifisert med telefonnummer, men bruker kommunens navn, byvåpen og kommunens nettside for å veilede folk inn på en egen lenke til en side hvor betalingsinformasjon bes legge inn.

Dersom du har mottatt en SMS som tilsynelatende ser ut som Ålesund kommune lik den på fotoet over BØR du ikke klikke på noen lenke i nyheten og heller ikke oppgi betalingsinformasjon. Ålesund kommune vil alltid benytte elektronisk faktura eller faktura tilsendt på papir. Vi vil ikke sende SMS hvor vi ber deg oppgi betalingsinformasjon.

Vi jobber nå med å få oversikt og oppretter dialog med kommuneadvokaten og politiet. Mer informasjon vil komme etterhvert.