Russen til Flatholmen – ikke Tueneset

Russ 17.maiDyrevelferden ved Atlanterhavsparken og Tueneset er grunnen til at politiet og Ålesund kommune har funnet et annet alternativ for russefeiringen i år.

- Det er viktig for Ålesund kommune å ta hensyn til god dyrevelferd i området ved Atlanterhavsparken og Tueneset. Derfor har vi, i samarbeid med politiet, funnet ut at Flatholmen er et flott sted hvor russen kan boltre seg under hovedfeiringa, forklarer ordfører Eva Vinje Aurdal.

Som vanlig blir russen i år også på Aksla natt til første mai og Emblemsanden natt til 4. og 5. mai. Men hovedplassen blir altså på Flatholmen.

- Vi stiller med ryddekonteinere og ÅRIM med glasskonteiner. I tillegg vil det settes ut festival-toaletter på Aksla og Flatholmen, og på Emblemsander er der egne toalettanlegg. Vi stiller strenge krav til rydding og vakthold under russefeiring og dette gjør vi fordi vi ønsker at russen skal ha en trygg og god russefeiring i år igjen, sier avdelingsingeniør Steven Bendal i Ålesund kommune.

Ålesund kommune ønsker russen en trygg  og god russefeiring!