Ålesundkommune logo 246px
Ålesundkommune logo sidestilt 50h

Nyheter

> Nyhetsarkiv

Tilskudd frå Bufdir

Søknadsfrist for å søke tilskudd frå Bufdir er 13. desember. Lag, foreiningar og andre kan søke pengar til opne møteplassar for barn  og unge.

Gratulerer til prisvinnerne i 2019

Vi gratulerer årets prismottakere! Prisene blir utdelt før bystyrets julemøte 5. desember.

Barnekonvensjonen fyller 30 år

20. november er det 30 år siden barnekonvensjonen ble enstemmig vedtatt av FN. I dag er det markering og en oppfordring til å saksbehandlerne i fylkesmannsembetene og kommunene!

No flyttar Nordre Sunnmøre landbrukskont…

No flyttar Nordre Sunnmøre landbrukskontor til Brattvåg. Frå 20.11 2019 vert vi å finne på tenestehuset i Brattvåg.

Vedtak fra Kartverket om stedsnavnet Lil…

Kartverket har gjort vedtak om at stedsnavn i nåværende Ålesund kommune som inneholder leddet Lille/Litle får fastsatt skrivemåten Lille.  

Kurs for foreldre

Er dere foreldre til barn i alderen 0 til 1 år? Helsestasjonen i Ålesund tilbyr kurs i hvordan bli enda tryggere i foreldrerollen. Kurset starter i januar 2020 og dere...

Nå kan du ta influensavaksina

Hvis du fortsatt ikke har tatt influensavaksine er det lurt å gjøre det snart. De fleste tåler en influensa godt, men enkelte risikogrpper kan få alvorlige komplikasjone av sesonginfluensaen.

Fremtida for torget

Kiperviktorget er et sentralt byrom i hjertet av Ålesund, men over årenes løp har bruken endret seg. Nå er arbeidet i gang med å få tilbake bylivet på torget.

Elizabeth er Ålesunds ambassadør!

Elizabeth Hoff ble i dag hedret av ordfører Eva Vinje Aurdal, for å være en god ambassadør både nasjonalt og internasjonalt for Ålesund by.

Nye åpningstider for Korsatunnelen og de…

Vi har endret åpningstidene til Korsatunnelen, de offentlige toalettene i Korsatunnelen og under Paviljongen.

Foreslå kandidater til Årets kommuneprof…

2019 går mot slutten, og Kommunal Rapport vil for 12 året på rad kåre Årets kommuneprofil.  Har du noen forslag til kandidater?

Overgang til ny kommune

Det vil vere ei rekke tenester som blir berørt av overgangen til nye kommunar. Her kjem informasjon om stenging av eigedomsregisteret og grunnboka, og nye gårdsnummer. 

FIRST® LEGO® League i Ålesund

600 elevar frå nye Ålesund er klare for  FIRST® LEGO® League på NMK 9. november.

Enig om Spjelkavik ungdomsskole

Mandag 21 oktober inngikk Ålesund kommunale eiendom KF (ÅKE), prosjekteringsgruppen og deres forsikringsselskap, forlik etter gjennomført rettsmekling.

Kommunestyrets første møte

Torsdag 24. oktober møtast kommunestyret i nye Ålesund til sitt konstituerande møte. Kommunestyret skal velje medlemmar til forskjellige utval og komitear og vedta kommunevåpen for den nye kommunen.

Øvre aldersgrense for faste verjer

Fylkesmannen i Møre og Romsdal har no ei øvre aldersgrense for å vere fast verje. Aldersgrensa er sett til 75 år, med verknad frå 01.01.2020.

Skal diskutere budsjettkontroller og råd…

Tirsdag 22. oktober blir det generalforsamling i Ålesund kommunes administrasjonsbygg AS og møte i  Ålesund formannskap. På agendaen står bl.a. behov for en tilstandsrapport for rådhusplassen  og budsjettkontroller.

Endring i avlesing av vassmålar

På grunn av kommunesamanslåinga, vil avlesinga av vassmålarar for 2019 vere i januar i staden for i november.

Mål radon i huset ditt

Nå er tiden inne for å måle radon. Målesesongen startet 15. oktober og varer til 15. april. Det er forhandlet fram en god avtale med Radonor  om radonmåling for oss...

Vi søker leiarar

Nye Ålesund kommune søker plansjef og verksemdleiarar for vatn og avløp og plan, byggesak og geodata. Søknadsfristen er 1.november.

Nytt legesenter på Kremmergaarden

Nytt og stort kommunalt legesenter åpner dørene i Ålesund sentrum 14. oktober i 2. etasje på Kremmergaarden.

El-sykkelbiblioteket åpner

Mandag 30. september kan du endelig låne deg en el-sykkel på Ålesund bibliotek.

Her er styret til Sørsida Utvikling AS

Styret til Sørsida Utvikling AS er klart og selskapet er under etablering. Selskapet skal fungere som et utviklingsselskap for Ålesunds sentrale sørside.

Korleis ønsker du at fylket skal vere i …

Delta i spørjeundersøkinga 'Mitt Møre og Romsdal'.

Europeisk Mobilitetsuke 2019

I september vil vi sette ekstra fokus på hvordan nettopp du kan komme deg fra A til Å.

Siw Ørbog Klokkersund ny rektor på Volsd…

  Siw Ørbog Klokkersund er ansatt som ny rektor på Volsdalen skole. Klokkersund har lang erfaring som leder innenfor barnehage og skole. 

Vi tilbyr hospitering til helsepersonell

Ålesund tilbyr hospitering til helsepersonell i alle landets kommuner innen lindrende behandling og omsorg ved livets slutt. Ønsker du å øke din kompetanse?

Ta bussen til kamp

AaFK spiller på lag med kommunen når Mobilitetsuka markeres. Det er to hjemmekamper denne uka og det markerer vi med gratis shuttlebuss.

Bli med på Aspøydagane 2019!

Torsdag 12. september starter programmet med dans på Aspøy omsorgssenter, og lørdag 14. 09 blir det folkefest på Aspøy skole. Se fullt program!

Førebels valresultat

Her er det førebelse valresultatet for nye Ålesund. Det endelege resultatet er ikkje klart før etter klokka 17.00, 10 september. Valoppslutninga var på 60,9 % i den nye kommunen.

> Nyhetsarkiv

 Kontakt oss

Sentralbordet 70 16 20 00 (kl. 08.00 - 15.45)
 
Post: Postboks 1521, 6025 Ålesund
Besøk: Keiser Wilhelms gt. 11, 6003 Ålesund

Åpningstider
Kontaktinformasjon
Organisasjon

Org.nr.  942 953 119