Ålesundkommune logo 246px
Ålesundkommune logo sidestilt 50h

Nyheter

> Nyhetsarkiv

Verdens vanndag

2,1 milliarder mennesker har ikke tilgang på rent drikkevann. Ålesund satte fokus vann og viktigheten av det, vi ble derfor med inn på vannlaboratioriet til NTNU og Newtonrommet.

Er du den vi søker etter?

Er du sykepleier? Nå er det ledige stillinger i Ålesund kommune! Søknadsfrister er søndag 31 mars.

Tunnelene blir tryggere med ny teknologi

Ålesundstunnelene og Godøytunnelen vil nå bli videoovervåket av Vegtrafikksentralen. Slik kan sentralen varsle kjappere ved for eksempel uforutsette hendelser.

Ferie for alle

Røde Kors arrangerer gratis ferieturer til barnefamilier med svak økonomi. I år kan man velge mellom tre turer og vi anbefaler dere å søke innen 6. mai. 

Søk om kulturmidler

Vil du etablere en lekeplass eller drive med barne- og ungdomstiltak? Nå kan lag og foreninger søke om tilskudd fra de kommunale kulturmidlene. Søk innen 10. april.

Realiser gode prosjekter

Trenger fortball-laget til poden nye drakter? Trenger friluftsområdet utbedring? Se hvilke støtteordninger som finnes inne på Tilskuddsportalen.

Vi trenger besøkshjem

Barnevernstjenesten trenger besøkshjem og fritidskontakter. Har du plass til et barn i livet ditt?

Fiberbrudd på Blindheim fikset

Fiberbruddet på Blindheim er nå fikset og alle kommunale virksomheter som var berørt er nå oppe igjen med ordinære telefonnummer og internett.  

Informasjonsmøte om Bypakken

Presentasjoner og web-tv opptak fra informasjonsmøtet om Bypakke Ålesund og arbeidet med Brosundtunnelen torsdag 14. mars kl. 18.00 ligger tilgjengelig på nett.

Trappene til Fjellstua er åpnet igjen

Trappene opp til Fjellstua var stengt noen timer for ferdsel onsdag 13. mars. Men nå har mannskapet for gjort nødvendige tiltak og trappene er åpnet igjen. 

Sikkerhetshull funnet i bookingløsning

Torsdag 7. mars ble Ålesund kommune via Bergen kommune varslet om et sikkerhetshull i bestillingsløsningen «Aktiv by/Aktiv kommune». Feilen ble rettet umiddelbart. Den gjelder ikke sensitive personopplysninger.  

Kolvikbakken skal pusses opp

Kolvikbakken ungdomsskole skal rehabiliteres og bygges ut. Her er informasjon til foresatte og de som er eller skal bli elever ved skolen.

Søk tilskudd til integreringsarbeid

Vi oppfordrer alle lag, foreninger og frivillige organisasjoner til å søke tilskudd til integreringsarbeid. Søknadsfristen er 31. mars.

Ungdomskveld med Transtastisk

Torsdag 28. mars inviterer Ålesund kommune til ungdomskveld med Thomas og Noah fra Transtastisk. Kvelden vil inneholde et kort foredrag om deres erfaringer som transmenn, gruppeoppgaver og tid til spørsmål...

Ferieåpne barnehager og mulighetsstudie

Bystyret møtes torsdag 7. mars og blant sakene er ferieåpne kommunale barnehager, mulighetsstudie for Borgundvegen 199+185, og insentivordning for studenter. Møtet starter kl. 17.00 og blir sendt på web-tv! 

Søk om treningstid i haller

Lag og foreninger kan søke om tildeling av tid i idrettshaller for sesongen 19/20. Frist 15. april.

Gav støtte og vedtok sykkelbyavtale

Formannskapet vedtok å gi støtte til sauer på øyene og til film. De sendte også sak om insentivordning og sak om sykkelbyavtale til bystyret. Sak om kinodrift i sentrum og...

Husk omsetningsoppgaven

Har du salgsbevilling eller skjenkebevilling for alkohol må du huske å levere omsetningsoppgave innen 1. april 2019.

Kinodrift og insentivordning for student…

  Formannskapet møtes 5. mars og blant sakene som skal opp insentivordning for tilflyttede studenter, sykkelbyavtale, tilskudd og om drift av kinoene på Moa og Løvenvold skal endres.

Morsmålsdagen feiret med språkverksted

Den internasjonale morsmålsdagen ble i Ålesund feiret 21. februar med blant annet åpent klasserom og smak av verden hos Ålesund voksenopplæringssenter, og språkbord og språkverksted på bibliotekene.

Eiendomsskattelistene til ettersyn

Tirsdag 26. februar ble skattelistene for eiendomsskatt lagt ut til offentlig ettersyn i fire uker. Nå kan du lese den elektronisk.

Nå kan du søke om barnehageplass

Hovedopptak til barnehagene er i gang. Søknadsfristen er 1. mars. Sjekk tilbudet ved alle barnehagene i kommunen.

Er Ålesund Norges mest attraktive by?

Har Ålesund kvaliteter som gjør byen en verdig prisvinner i den nasjonale konkurransen «Attraktiv by»? Din stemme og begrunnelse kan bli avgjørende.

Ny barnehage på Ellingsøya utsatt

Åpningen av den nye Stokke Maritime FUS barnehage på Ellingsøya blir ikke klar for åpning før 01.01.2020. For foreldre og barn som søker om plass har vi ei midlertidig løsning.

Mestringskurs for voksne med ADHD

Voksne med ADHD kan nå delta på et mestringskurs i regi av Helse Møre og Romsdal, 29. og 30. april på Kristiansund sykehus. Påmelding med henvisning og innen 12. april.

Positivt driftsresultat for Ålesund i 20…

Kommunens driftsresultat ble 55,5 millioner kroner i 2018: – En god nyhet, sier ordfører Eva Vinje Aurdal, som er fornøyd med at kommunen endelig er ute av ROBEK-lista.

Kulturelt mangfold - en ressurs hos oss

Tilbake i 2011 og 2012 hadde Aspøy omsorgssenter et prosjekt rettet mot innvandrere. Nå, 6 år etter, har flere av deltakerne fagbrev og fast jobb. Bli bedre kjent med de...

Dyreklubben driftes videre

Borgund sokneråd signaliserte i fjor at de ikke hadde kapasitet til å drive Borgund Dyreklubb lenger - da bestemte politikerne seg for en «redningsplan».

Sommerjobb i kommunen

Vil du bli vår kollega i sommar? Vi treng deg som er motivert til å gjere det beste for pasientar og pårørande.

Dette vedtok bystyret i kveld

Bystyret vedtok blant annet retningsllinjer for festivalstøtte,  plan for helhetlig pårørendearbeid og tildelte 200.000 til Norwegian Travel Workshop i møtet 31. januar. Møtet kan sees i etterkant på web-tv.  

> Nyhetsarkiv

 Kontakt oss

Sentralbordet 70 16 20 00 (kl. 08.00 - 15.45)
 
Post: Postboks 1521, 6025 Ålesund
Besøk: Keiser Wilhelms gt. 11, 6003 Ålesund

Åpningstider
Kontaktinformasjon
Organisasjon

Org.nr.  942 953 119