Ålesundkommune logo 246px
Ålesundkommune logo sidestilt 50h

Nyheter

> Nyhetsarkiv

Åpen dag i barnehagene

Mandag 28. januar vil de kommunale barnehagene være åpne mellom klokka 17.00 og 19.00. Da kan du og dine komme inn og få en liten omvisning.

Ta skiene fatt

Endeleg har vi fått snø og kva passer bedre då enn ein skitur. Hiv deg med på vinterutgåva av turkassetrimmen med Stikk UT! Ski. 

Fullt hus på Sørsidemøte – over 100 delt…

Tirsdag 15. januar inviterte Ålesund kommune til møte om Sørsida i Ålesund sentrum. Over 100 møtte opp for å høre om hva som må til for å komme i gang...

Vi trenger fargespillere!

Har du noen i hus som er glad i å synge og danse, og nysgjerrig på å lære sanger på mange forskjellige språk? Fargespill Ålesund trenger flere fargespillere! 

Bybrannhelga

Til helga er det den store bybrannhelga i Ålesund sentrum. Fredag er det klart for storåpning med "Brosundet brenner", andre kjekke aktiviteter og den berømte vandringa.

Arbeidet i Ålesundstunnelene er forsinke…

Åpningen av Ellingsøy- og Valderøytunnelen er utsatt og ny forventet åpningsdato er i vår.

Ny sorteringsordning i Ålesund

​I år deler ÅRIM ut dunk for glas- og metallemballasje og ein ein ekstra behaldar for miljøfarleg avfall.

18 knuste vinduer på seks måneder

Onsdag 9. januar ble elever og lærere møtt med hærverk på skolens eiendom for fjerde gang siden sommerferien 2018. Totalt har hele 18 vinduer blitt knust på skolens eiendom.

Åpent møte om utviklinga av sørsida 15.0…

Ålesund kommune ønsker dialog med interessenter og eiendomsutviklere om videre bruk og utvikling av områdene som omfattes av reguleringsplanen for «Ålesunds sentrale sørside».

Skal ditt barn starte i 1. klasse høsten…

Nå kan du melde inn barnet ditt til skolen gjennom vår digitale skoleinnmelding. Alle foresatte vil motta brev fra kommunen om dette. Husk å melde inn ditt barn innen 21.01.2019!

Bingsa Næring er evaluert

Høye investeringer, forsinket inntjening og utfordringer med faktureringsrutiner er noen av funnene som PwC legger frem i sin evalueringsrapport.

Vi søker prosjektleder

Eiendomsselskapet vårt søker deg med erfaring fra planlegging, utvikling og gjennomføring av byggeprosjekter. Søk innen 28. januar. 

Ålesund kåret til årets miljøinnkjøper i…

I desember ble det klart at Ålesund kommune og Arbeids- og velferdsetaten deler prisen som beste innkjøper i Nettverk for miljømerket innkjøp 2018.

Se de nye kontorene til NAV Ålesund

Mandag 7. januar 2019 åpner NAV Ålesund i nye lokaler på Kremmergaarden i 3. og 4. etasje i den nye delen av bygget. Bli med inn på en sniktitt!

Har du en drøm?

 Driver du med dans, musikk, skriving, kunst eller noe annet kreativt? Søknadsfrist til Drømmestipendet er 1. februar.

Nå kan du søke om barnehageplass

Hovedopptak til barnehagene er i gang. Søknadsfristen er 1. mars. Sjekk tilbudet ved alle barnehagene i kommunen.

NAV flytter til Kremmergaarden

Den første uken i 2019 vil begge NAV-kontorene være stengt. Da flytter de til nye lokaler på Kremmergaarden i Ålesund sentrum.

UKM for alle!

Kjenner du noen som vil skape noe, finne folka sine og vise frem talentet sitt? Nå kan kidsa melde seg på UKM i Ålesund før tirsdag 15. januar. I tillegg...

Tid for vannmåleravlesning

Har du vannmåler? Nå er det tid for å rapportere inn vannforbruket.

Utstillingsplassen stenges

Nedre utstillingsplass stenges for parkering 2. januar 2019, på grunn av byggearbeidene i området.

Innskriving i skolene

Har du barn som skal begynne på skolen til høsten? Her er datoene for innskriving.

Julemat + rotter = sant

Det er høysesong for god mat og drikke. Mye matfett blir skylt ut i vasken eller toalettet - noe rottene er glade for. Her får du matfettråd!

Siste sjanse for gratis HPV-vaksine

Tilbudet om gratis HPV-vaksine gjelder kvinner født 1991 eller senere og siste sjanse er å sette 1. dose i løpet av desember 2018.

Sjøpromenade i Ålesund

Hva med en flytende gang- og sykkelvei som kan koble sammen sentrum og Volsdalen? Her kan du lese om mulighetene. 

Er du Ålesunds nye pårørendekoordinator?

Vi lyser ut stilling som pårørendekoordinator for å utvikle og være en pådriver for pårørendearbeidet i Ålesund kommune. Vi ser etter en initiativrik og kreativ person med hjerte for pårørende.

Vi søker arkivleder

Ålesund kommune søker en arkivleder som er opptatt av digitalisering, brenner for dokumentforvaltning og ser kor viktig det er med et arkiv. Søknadsfrist er 20. januar 2019!

380 forslag til nytt kommunevåpen

1. november gjekk fristen ut for å sende inn forslag i idékonkurransen for nytt kommunevåpen. Heile 380 teikningar har kome inn, og snart skal vi kåre folket sin favoritt!  

Prisvinnere 2018 ble hedret

6. desember var det prisutdeling i bystyremøtet og vi gratulerer vinnerne Vetle Nærø, Karoline Isaksen, Karl Johan Skårbrevik, Inger Storheim og NLM Gjenbruk Ålesund og Speidernes hus.

Prisutdeling og bystyremøte 6. desember

  6. desember er det prisutdeling i bystyret og det blir underholdning og overrekkelser før behandling av dagens saker. På agendaen står blant annet kollektivsatsing og plan for legetjenester.

Kollektiv og gang- og sykkelforbindelse

Formannskapet møtes 4. desember og på agendaen står valg av konsept for framtidig kollektivsatsing, budsjettkontroll, gang- og sykkelforbindelse Meierikaia-Volsdalsvågen og stiftelse av Bingsa Gjenvinning AS.  

> Nyhetsarkiv

 Kontakt oss

Sentralbordet 70 16 20 00 (kl. 08.00 - 15.45)
 
Post: Postboks 1521, 6025 Ålesund
Besøk: Keiser Wilhelms gt. 11, 6003 Ålesund

Åpningstider
Kontaktinformasjon
Organisasjon

Org.nr.  942 953 119