I fokus

For at du skal få betale berre for det faktiske bruket ditt av vatn og avløp, må du lese av vassmåleren din. Frist i 2020 er 31.desember.

Her kan du sjå korleis koronasmitten utviklar seg i Ålesund dag for dag.

Kvinne leser brev

Lurer du på noko rundt utrekninga av dei kommunale gebyra? Sjå samlesiden alesund.kommune.no/kommunale-avgifter

Gi oss beskjed om du ikkje har vatn, gatelys/veglys som ikkje virkar eller for eksempel tømming av avfallsbeholder.

Her finn du informasjon om kommunen sine komitear, råd og utval. I kalenderen for politiske møte ser du kva politikarane har vedtatt, og kva saker dei skal behandla.

Er du student og melder flytting frå ein kommune utanfor Sunnmøre til Ålesund kommune, kan du søke om gratis busskort for eit år.

Sjå kva som gjeld arrangement på offentleg stad med ansvarleg arrangør og kva som gjeld samlingar for privatpersonar i heimen.

Lurer du på noko om tenestene og tilboda i kommunen? No kan vår nytilsette Kari svare deg – kor  tid som helst på døgnet.

Sjå vår temaside alesund.kommune.no/korona - der finn du siste informasjon om koronaviruset, tiltak vi gjer i kommunen og kva dette betyr for deg.

Har du luftvegsplager? No skal fastlegen eller til legevakta vise deg til kommunen sin luftvegsklinikk. Den holder til ved Ålesund lokalmedisinske senter på Åse.