Intensjonsavtalen underskrevet

Fredag 18. mars skrev kommunene Giske, Haram, Hareid, Sandøy, Skodje, Stordal, Sula, Sykkylven, Ørskog og Ålesund under intensjonsavtalen for regionkommune Ålesund.

Avtalen er inngått for å se om kommunene klarer å skape én felles ny kommune. Noen av kommunene har inngått flere intensjonsavtaler. Intensjonsavtalen er starten på arbeidet med å omskape flere kommuner til regionkommunen Ålesund. Ei fellesnemnd med representanter fra alle kommunene skal stå for arbeidet.

En endelig avtale blir lagt frem til behandling i hver av kommunene i juni. Før vedtak blir gjort, skal innbyggerne få uttale seg enten gjennom folkeavstemming eller ei innbyggerhøring.

I intensjonsavtalen er de overordnede målene og strategiene for regionkommune Ålesund samlet. Kommunal- og moderniseringsdepartementet har pålagt alle kommuner å utrede hvordan en skal løse spørsmål om demokrati, tjenester, økonomi og samfunnsutvikling.

Les heile avtalen her:

pdfIntensjonsavtale for regionkommune Ålesund