Friluftsutstyr

Friluftsutstyr til utlån for barnehager, skole og frivillige organisasjoner.

Det skal være lett for å hive seg rundt på kort varsel når det passer med utelivsaktiviteter.

Ålesund kommune

Ved Ålesund Frivilligsentral er det stasjonert en utstyrspakke til utlån. Den inneholder:

• idépermer med forslag til friluftsaktiviteter for ulike aldersgrupper
  • en lavvo
  • to sekker med taubroer
  • ei stor kasse med bålpanne og annet bålutstyr
  • gryter, kaffekjele og popkornkjele med mer
  • øks og sag

Det er gratis å låne utstyret, og det kan brukes av alle skoler, barnehager, lag og organisasjoner i kommunen.

For lån av utstyret, ta kontakt med Ålesund Frivilligsentral

Friluftsrådet

Friluftsrådet for Ålesund og omland (FÅO) har en god del friluftustyr til gratis utlån, som:

• robåter
  • kajakker
  • lavvoer
  • friluftskjøkken
  • diskgolf
  • vinteraktivitetssett

På nettsiden til Frilutsrådet kan du se hvilket utstyr som er tilgjengelig og hvordan bestille dette.

Ålesund Røde Kors

Ålesund Røde Kors har en del utstyr som ligger på Knutepunktet i Nedre Strandgate.

• Regntøy
  • Sko
  • Fiskestenger
  • Sykler
  • Ski

For mer informasjon kan du som frivillig ta kontakt med daglig leder i Røde Kors Møre og Romsdal, Tore Nedregård på e-post til eller over telefon til 70 16 08 02 / 948 73 471.

LHL Ålesund, Sula og Giske

Lokallaget har 5 kajakker som kan lånes og ligger i Svinøyveien. For kontakt eller over telefon til 926 04 194 / 970 62 541.

Ålesund Brannkorps

Ålesund brannkorps har redningsvester for utlån. De kan hentes og leveres på Hovedbrannstasjonen i Sjømannsveien 1B mellom kl. 09.00 og 15.00. Ved leie av en redningsvest koster det 10 kroner per vest.