Friluftsområder for funksjonshemmede

Friluftsområder i Ålesundsområdet som er tilgjengelige til rekreasjon og friluftsopplevelser for funksjonshemmede.

De grønne og oransje områdene som er merka i kartet er tatt utgangspunkt i tilgjengelighet for rullestolbrukere. Turene er best tilgjengelig med hjelper og/eller motorisert rullestol.

De grønne områdene er turstier eller flotte friluftsområder, mens de oransje er egnede badeplasser i Ålesund kommune.

Men vær obs på at mye regn eller annet uvær kan gjøre at tilgjengeligheten blir endret.

Andre gode tips

Sunnmøre Friluftsråd har også egne turkart eller tips til turer på Sunnmøre som er tilrettelagt funksjonshemmede:

Og opplevelsene i naturen kan også gjøres ekstra morsomme. For fra 1. mai til 31 oktober hvert år kan du bli med på turkassetrim. I "StikkUT!" samler man koder og opplever nye turer rundt om på hele Sunnmøre.