Friluftsområder for funksjonshemmede

Friluftsområder i Ålesundsområdet som er tilgjengelige til rekreasjon og friluftsopplevelser for funksjonshemmede.

De grønne og oransje områdene som er merka i kartet er tatt utgangspunkt i tilgjengelighet for rullestolbrukere. Turene er best tilgjengelig med hjelper og/eller motorisert rullestol.

De grønne områdene er turstier eller flotte friluftsområder, mens de oransje er egnede badeplasser i Ålesund kommune.

Men vær obs på at mye regn eller annet uvær kan gjøre at tilgjengeligheten blir endret.

Andre gode tips

Ålesund-Sunnmøre Turistforening er i gang med søndagsturer en gang i måneden i samarbeid med Norsk Forbund for Utviklingshemmede (NFU) lokallag, Sans og samling.

Med faste og lett tilgjengelige oppmøteplasser i Ålesund og på Sunnmøre vil felles aktiviteter som er tilrettelagt for alle funksjonsnivåer finne sted fremover.

Og alt finnes i en app hvor fokus er å ha det gøy sammen ute i naturen.

Sunnmøre Friluftsråd har også egne turkart eller tips til turer på Sunnmøre som er tilrettelagt funksjonshemmede:

Og opplevelsene i naturen kan også gjøres ekstra morsomme. For fra 1. mai til 31 oktober hvert år kan du bli med på turkassetrim. I "StikkUT!" samler man koder og opplever nye turer rundt om på hele Sunnmøre.