Reisevaksine

Vaksinasjonskontoret tilbyr vaksinasjon og rådgiving før utenlandsreiser.

Skal du besøke steder som Afrika, Asia, Latin-Amerika, Stillehavsøyene, og det tidligere Øst-Europa, anbefaler vi å ta reisevaksiner. Det er også land i Europa hvor vaksinering er anbefalt. Enkelte land i Afrika og Sør-Amerika krever gulfebervaksine attestert 10 dager før innreise til landet.

Anbefalinger om vaksinasjon avhenger av tidligere vaksinasjonsstatus, reisemål, reisens art, lengde og årstid. Ta med dokumentasjon fra tidligere vaksinasjoner.

Vaksinasjonskontoret gir råd

Vaksinasjonskontoret gir informasjon om forebyggende tiltak mot myggstikk, råd om hygiene, smitte via mat og drikke, tiltak mot diare, seksuelt overførbare sykdommer m.m.
Du må kontakte fastlegen din for resept mot malaria.
Det må tas spesielle hensyn for spedbarn, småbarn, gravide og eldre. Personer med kronisk sykdom eller funksjonshemming bør konsultere egen lege før utenlandsreiser.
Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

Dersom du trenger resept til legemidler mot malaria, må du kontakte fastlegen.

Vaksinasjonskontoret svarer på spørsmål knyttet til reisevaksinering på tlf. 70 16 43 20. Om helsesøster ikke er til stede, ringer hun tilbake så snart hun har anledning.

Planlegg vaksineringen

Ta kontakt med Vaksinasjonskontoret i god tid slik at vi kan lage et program som passer for din reise og ditt utenlandsopphold.

timebestilling

Timebestilling kan foretas hele uken på tlf. 70 16 43 20.

Vær oppmerksom på at alle vaksinerte anmodes om å oppholde seg i venterommet i 20 minutter etter vaksinering.

Vi har åpent 3 dager i uken, ukedagene kan variere.
(Det kan forekomme reduserte åpningstider i skoleferiene).

Betaling

Det tas betaling for konsultasjonen og vaksinene. Konsultasjonsgebyr må også betales om man ikke møter til avtalt time. Dette gjelder også for timer som ikke er avbestilt innen arbeidsdagen før timeavtalen.

Lokalisering:

Reisevaksinasjonskontoret holder til i 2.etg. på Sentrum helsestasjon, Korsegt. 4.

Se også

Reiseråd fra Folkehelseinstituttet