Kommunal bolig (utleie)

Utleieboliger er et botilbud til unge, eldre, økonomisk eller sosialt vanskeligstilte som har problemer med å skaffe seg bolig på privatmarkedet av forskjellige grunner.

I tråd med minste botidskravet som husleielova setter er vanlig botid tre år om du søker per i dag.

Utleieboligene her er ordinære botilbud med tilnærmet markedsleie. Boligene ligger i alle bydeler og vesentlig i større boligkompleks og blokker.

Det er egne tildelingsregler for utleie av kommunale boliger og tomter.

Søknadskjema for kommunal bolig ligger i skjemabanken

Vilkår

Boligene blir administrativt tildelt etter søknad.

Tilbudet om bolig skal fortrinnsvis gis på sosialt grunnlag til hjelp for de som av økonomisk eller sosiale grunner ikke kan få leie eller kjøpe bolig på det private markedet. Boligene blir tildelt med vanligvis tre års botid, med adgang til å søke om forlengelse.

Søknaden om fornyet kontrakt blir behandlet ut fra dagens situasjon og behov.

Se også

Botilbud under omsorg, trygd og sosiale tjenester.

Ansvarlig for tjenesten

Ålesund kommunale Eiendom KF har ansvar for søknadsprosessen, visning av den aktuelle leiligheten, husleiekontrakt og utlevering av nøkler.

Servicetorget gir praktisk informasjon om søknadskjema osv.