Eiendomsinformasjon

Matrikkelen er landets offisielle eiendomsregister. Den inneholder en oversikt over eiendommer, eiendomsgrenser, adresser og bygninger.

Matrikkelbrev

Du kan få utskrift av den informasjonen lagret om din eiendom. Dette gjøres ved å bestille et matrikkelbrev, som erstatter det som tidligere het målebrev.

Bestilling matrikkelbrev

Prisen for matrikkelbrev finner  i  betalingsregulativ for gebyr etter matrikkelloven.

Eiendomsinformasjon

I kommunens to kartportaler (GeoInnsyn og WebInnsyn) kan du finne de opplysninger om eiendommer som er fritt tilgjengelig (fra Matrikkelen) .

Se veiledning for hvordan finne informasjon om eiendommer (pdf)

Lurer du på hvem som eier en eiendom?

• Kontakt Kartverkets kundesenter, på nummer 08700 (kl. 09 – 15, mandag - fredag), eller på e-post:
  • Privatpersoner kan også se dette i en av kommunens to kartløsninger, gjennom pålogging med Elektronisk ID (se nedenfor)

Grunnbokutskrift

En grunnboksutskrift inneholder informasjon om eier, pengeheftelser og servitutter (rettigheter som andre har)  på en eiendom. Privatpersoner kan selv hente ut grunnboksutskrifter og sjekke hva som er tinglyst på en eiendom gjennom pålogging med Elektronisk ID.

Se veiledning for hvordan hente informasjon fra grunnboken (pdf) .

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt i Ålesund kommune.

Se også

Finn bolignummer

Tildeling av adresse

Naboliste