Melde forfall til politisk møte

Som folkevalgt har du møteplikt i de kommunale organene du er valgt inn.

Vi anmoder de folkevalgte, både faste medlemmer og varamedlemmer om å holde møtedagene ledige, og i utgangspunktet ikke legge ferier eller andre arrangementer til de aktuelle møtedagene.

Arbeidstakere har krav på fri fra arbeidet for å skjøtte møteplikten.

Hvis du ikke kan stille på møtet skal du melde gyldig forfall til politisk sekretariat.

Gyldig forfall

Eksempler på gyldig forfall er:

• uoppsettelig arbeid som forretningsreiser
  • store familiebegivenheter som bryllup, jubiléer og begravelser
  • omstendigheter som fører til at vedkommende ikke kunne ha møtt uten fare for helbred eller velferd
  • omstendigheter som fører til at vedkommende ikke kunne ha møtt uten å forsømme viktige eller uoppsettelige forretninger eller plikter
  • sykdom eller andre hindringer som gjør det umulig eller forholdsvis byrdefullt å møte

Ikke gyldig forfall

Eksempler på ugyldig forfall er fritidsaktiviteter og mindre familiebegivenheter som fødselsdager og middagssammenkomster.