Slik søker du stilling i Ålesund kommune

Dette gjelder når du søker stilling i Ålesund kommune:

Ledige stillinger publiseres normalt hver fredag, og blir liggende til søknadsfristen går ut.

Søknadsprosessen

• Du sender én søknad for hver stilling (stillingsnummer) du søker på.
  • Navnet ditt vil normalt bli offentliggjort i forenklet søkerliste. Du kan be om unntatt offentlighet, men da må du begrunne dette skriftlig, jf. § 25 i offentleglova. Kan ikke kommunen imøtekomme ønsket, vil du bli varslet før søkerlisten ferdigstilles.
  • Attester og vitnemål trenger ikke lastes opp elektronisk. Dokumentasjon blir etterspurt i forbindelse med et eventuelt intervju, eller du kan bli bedt om å sende inn dokumentasjonen i forkant av intervju.
  • For noen stillinger (i skole, barnehage, helse- og sosialtjenesten) stilles det krav til godkjent politiattest / tuberkulinprøve / undersøkelse for meticillinresistente gule stafylokokker (MRSA). Dette skal ikke følge søknaden, men forevises dersom du blir tilbudt stilling, og aksepterer tilbudet.
  • For noen fagstillingskoder (sykepleier, omsorgsarbeider m.fl.) stilles det krav om autorisasjon eller fagbrev.

Slik søker du elektronisk:

Det er kun mulig å søke på utlyste stillinger via søknadssystemet.

Fra og med uke 43 i 2016 har Ålesund kommune gått over til å bruke et nytt system for stillingsutlysing og søknadshåndtering (Webcruiter).
Det betyr at dere som eventuelt har vært brukere av det gamle systemet må registrere dere på nytt.

For at du skal slippe å sammenfatte en ny CV før registrering i Webcruiter, vil du i en overgangsperiode også ha tilgang til det gamle søknadssenteret, slik at du kan laste ned CV'en din derfra.

GÅ TIL WEBCRUITER FOR Å SE LEDIGE STILLINGER /SØKE STILLING

Du kan også forhåndsregistrere CV'en din i det nye systemet: Registrere CV

Trenger du hjelp?

Spørsmål vedr. søknad på stilling kan rettes til Servicetorget, tlf 70 16 20 00.