Skole og utdanning - Skoleeierstrategi i Ålesund

Det overordnede ansvaret for grunnskolen i Ålesund ligger hos bystyret. Gjennom denne skoleeierstrategien vedtar bystyret rammer og resultatmål for skolene.

Strategi for rollen som skoleeier i Ålesund kommune

Skoleeieransvaret er fra bystyret delegert til rådmannen, og videre derfra til den enkelte rektor, jf. Ålesund kommunes delegasjonsreglement. Som skoleeier har Ålesund kommune det overordnede ansvar for at skolen blir drevet i samsvar med gjeldende lover, forskrifter, regel- og læreplanverk. Det er derfor sentralt at Ålesund kommune har en tydelig skolepolitikk og en god styringsdialog om skolene i kommunen.

Revidert og vedtatt av Ålesund bystyre 2. oktober 2014.

pdfStrategi for rollen som skoleeier i Ålesund kommune