Status fra arbeidet med Torghagen

Torghagen i juli 2018

Er du nysgjerrig på hva kommunen har bidratt med i den midlertidige installasjonen på Kiperviktorget? Se hit!

Kalenderen viser juli og vi er nå godt i gang med sommeren. Byen er full av både turister og ferieglade Ålesundere. Mange av dem har oppdaga Torghagen på Kiperviktorget. Den midlertidige installasjonen etablerer ulike soner på torget, samtidig som den tilfører en hel del vegetasjon, sitteplasser og gresspletter man kan slenge seg ned på.

- Noe av det vi i tidligere analyser av Kiperviktorget har identifisert som utfordrende er dets dimensjoner i forhold til dagens bruk. Torghagen er derfor et midlertidig aktiveringsprosjekt for å studere torgets funksjon, sier Linn Kristine Kvammen, prosjektkoordinator i Ålesund kommune.

- Den foreløpige erfaringen er at det er langt flere som besøker torget og setter seg ned. Planen er å gjennomføre bylivstellinger i løpet av sommeren for å sjekke om dette faktisk er tilfellet. Det vi kan si med sikkerhet allerede nå er at antallet henvendelser til kommunen fra potensielle torghandlere har økt, noe som jo er kjempepositivt!

Får til ting sammen

Prosjektet er et samarbeid mellom Bypatrioten AS og Ålesund kommune. Det er Bypatrioten AS som har samlet inn sponsormidler og stått for organiseringen og gjennomføringen av prosjektet, mens Ålesund kommune har bidratt med arbeidstimer til prosjektering og planlegging.

Torghagen har et totalbudsjett på 300 000,-,  der 200 000 av de er sponsormidler samlet inn av Bypatrioten AS og de resterende 100 000 er kommunens arbeidstimer. Det totale budsjettet er ikke utformingen av Torghagen alene. Det utgjør også midler til drift, vedlikehold, arbeid med innhold for å nå nye torghandlere, informasjon og arrangementer på torget i prøveverioden