Status for Posthuskrysset

Veidekke og kommunen om PosthuskryssetDette er bare noen få av de som har stått på under arbeidet i Posthuskrysset. De kan fortelle at åpning av Keiser Wilhelms gate er tenkt til fredag før St. Hans.

Arbeidet i Posthuskrysset nærmer seg slutten og onsdag 20. juni ble pullertene testet.

– Nå har vi installere ti pullerter som vil ligge under vegbanen, men som kan heves og slik stenge hele Korsegata, forklarer Albert Gjørtz, beredskapssjef i Ålesund kommune.

Gjørtz forteller at sikkerhetstiltaket skal nettopp gjøre det enklere å stenge gata, spesielt når det er større arrangement i området. Samtidig vil det settes opp permanente instillasjoner med blomster på fortauene.

Teamleder i VAR, Ålesund kommune, Karsten Almås, sier de ti pullertene er stolper av metall. Avstanden mellom dem blir så kort at en bil ikke vil klare å passere.

– Stolpene er også såpass sterke at de vil kunne stoppe et større kjøretøy, som for eksempel en lastebil, selv om den skulle holde høy hastighet, forklarer Almås.

Snart ferdig med arbeidet

I Keiser Wilhelmsgate er nå det meste på plass, som asfalt og blant annet overgangsfelt. Det er Veidekke og Ålesund kommune som har hatt prosjektet i Posthuskrysset og annleggsleder Stian Tørlen berømmer samarbeidet.

- Butikkene i nærheten har vist en enorm tålmodighet, noe vi er veldig takknemlig for. Og ikke minst har prosjektet gått smertefritt med det gode samarbeidet.