Nå kommer turistene

IMG 2726I morgen fredag er fire cruiseskip og om lag 12.000 turister på plass i Ålesund.

Vi har forberedt oss så godt som vi kan og er klare til å ønske turistene velkommen, forteller markeds- og informasjonskonsulent Synnøve Johnsen hos Ålesundsregionens Havnevesen. Fredag 8. juni kommer nemlig fire skip med totalt rundt 12.000 passasjerer til byen: Gigantskipet MSC Meraviglia, Aurora, Aidasol og Zenith.

- Alle de fire ankommer til samme tid klokka 08.00. Mens Meraviglia og Aurora skal ligge på Stornespiren og Prestebrygga, skal Zenith på Skansekaia og Aidasol på Flatholmen.

Flere hjelpende hender

Flere trafikkvakter vil på fredag være på plass ved Stornespiren og Prestebrygga, Skansekaia, Flatholmen og på byfjellet. Samtidig vil 14 elever fra Reiselivslinja ved Ålesund videregående skole være klare til å hjelpe villfarne turister.

Flere av turistene skal også på ulike ekskursjoner og det vil bety flere turistbusser i sentrum.

- Med tanke på trafikale flaskehalser som for eksempel Hellebroa vil vi lose de fleste bussene bak Akslafjellet og ut tunnelen. Slik kan vi unngå rushet.

Johansen råder også innbyggerne til å vise ltt ekstra hensyn denne fredagen med å se seg nøye om ved overgangsfeltene.