Parken på Storhaugen

• Dette er halvrundingen, eller

Dette er halvrundingen, eller "damesalongen".

Storhaugen Sti Til Rundingen

Slik ser rundingen nå ut.

Slik ser den ut, den nye benken på Storhaugen.

Utsikt mot byen og Fjellstua.

Det er også mulig å bruke en trapp til rundingen.

Slik ser Rundingen ut nede fra stien.

Stiene og parken på Storhaugen er populære, både blant eldre og yngre.

Det er skiltet til Storhaugen ved Aspøyskolen. Du går inn via Markvegen. Det er også flere veier inn til parken.

Har du prøvd den nye «damesalongen»? Ta deg en tur til den flotte parken på Storhaugen, som nå har blitt oppgradert.

Benkene som står i en halvrunding på Storhaugen blir på folkemunne kalt «damesalongen».

- Vi aner egentlig ikke hvor det navnet stammer fra, sier Oddvar Kongsvik, Mirza Begic og Ove Sagen i kommunens virksomhet for veg, anlegg og park. - Og den ene store blodbøka i parken blir kalt for «visdommens tre», forteller de.

Den lille fjellknausen på Storhaugen er en populær severdighet for turister og et kjært rekreasjonsområde for folk på Aspøya – og ikke minst kan man nyte solnedgangen i havet derfra, se utover øyene eller ta fine bilder av byen derfra.

Oppgradering

I 2012 vedtok bystyret en tiltaksplan for å rehabilitere Storhaugen park. Tiltaksplanen ble utarbeidet av arkitektfirmaet Flataker landskap Totalprisen var da anslått til fem millioner, men det ble ikke bevilget penger til prosjektet.

- Nå har vi brukt 600.000,- på første del av planene våre, forteller virksomhetsleder Oddvar Kongsvik. - Dette er ekstramidler vi har fått fra staten og noe fra vårt eget budsjett.

-Vi har rustet opp to områder i parken, på det som kalles «rundingen» og «halvrundingen», forteller Ove Sagen, som har vært prosjektleder for det arbeidet som har foregått i denne kommunale parken siste halvåret.

- På «rundingen» ble det lagt nytt, solid fundament før både den og «halvrundingen» fikk støpt nye heller. Og så er det satt opp fine, nye benker der. Det er også lagt inn trekkrør, slik at vi kan få lagt inn ny belysning senere, forteller Sagen.

Samarbeid

Tiltakene er prosjektert, ledet og designet av veg, anlegg og park (VAP). Hovedarbeidet er utført av Møre Hageservice, som vant anbudskonkurransen over to andre firma. Benkene er et samarbeidsprosjekt mellom VAP, Storhaugen vel og Ålesund videregående skole, avdeling Volsdalsberga.

- Benkene er tegnet av Mirza Begic som også har laget detaljplanene for « rundingen og halvrundingen»». Så har elever ved Ålesund videregående skole utført arbeidet med tre- og stålverket, mens VAP har montert de. Og finansieringen til benkene, det var det Storhaugen vel som ordnet.

Flere planer

- Vi har bare fått utført en liten del av tiltaksplanen vår, sier Sagen. - Men vi har fulgt planen. Når vi får midler til å gjøre mere på Storhaugen er dette blant de tingene som står først på listen vår:

• Drenere stiene
    • Oppgradere rekkverk
    • Fjerne gatelysene og sette opp nye lyspunkt
    • Rydde i vegetasjonen
    • Rydde opp i beplantningen

pdfHer kan du se planene for Storhaugen og skissene for det arbeidet som nå er gjort.