Delta på vennskapsbyuke

Denen gjengen deltok på NOVU 2015 i LähtiVil du få nye venner for livet? Ungdom mellom 16 - 20 år kan nå søke om å få bli med til Vasteräs i sommer.

Hver sommer inviteres ungdom til å delta på NOVU – en spennende ferieuke for de som liker kultur, treffe nye mennesker, gjøre kjekke ting sammen og lære om nabolandene våre.

I år er det Vasteräs som er vertskap for NOVU, som skal foregå i dagene 1. - 6. juli. Det skal være på byens kulturelle møteplass Växhuset.

pdfSe programmet for NOVU 2018 her.

Hva er NOVU?

NOVU er en nordisk vennskapsbyuke for ungdom med historie så langt tilbake som i 1947. Akureyri på Island, Västerås i Sverige, Randers i Danmark, Lahti i Finland og Ålesund har på omgang ansvaret for et arrangement der ungdom fra vennskapsbyene får innblikk i praktisk nordisk samarbeid basert på aktiv deltakelse i kulturelle ungdomsaktiviteter.

Korte fakta

• Fra hver vennskapsby deltar 16-20 ungdommer, 2-4 ungdomsledere, 1-3 politikere/ administrative.
  • NOVU arrangeres i skolenes sommerferie.
  • NOVU pågår over 5 døgn.
  • Arrangørbyen betaler programfestede aktiviteter og opphold for ungdommene. Hver enkelt deltakerby betaler alle reiseutgifter og alle øvrige oppholdsutgifter.  (Med andre ord fri reise/opphold for ungdommene)

Bli med!

Meld deg på til  fagleder allmen kultur/oppvekstmiljø Jelena Aurora Mensah  (70 16 24 17)