Stikk-ut med utebibliotek

De har samarbeidet om utebibliotek: Kathrine Solberg (biblioteket), Ingvill Holmen (folkehelsekoordinator) og Tor Nytun (Broen). Foto: Maria Nerhus/Nytt i ukaPå fem av årets Stikk-ut turmål er det utebibliotek. Her vil ungene finne spennende og morsomme bøker å lese mens de tar pause. (Foto: Maria Nerhus/Nytt i uka)

Utebibliotek

- Å lese på tur. Det er ikke mye som er kjekkere enn det, tror vi. Derfor etablerer vi nå utebibliotek på fem Stikk ut-poster i Ålesun, sier Katrine Solberg, som er ansvarlig for barnebokavdelinge ved Ålesund bibliotek.

Her finner du utebiblioteket:

• På Tueneset
  • Borgundgavlen
  • Rotanakken
  • Kverveaksla
  • Holsfjellet

- Her vil ungene finne spennende og morsomme bøker å lese mens de tar pause på turmålet. Når de er ferdig med boka skriver de seg inn i gjesteboka og legger bøkene oppi kassa igjen. Vi håper at dette gir familieturen en ny dimensjon og tror at det kan stimulere til barnas leseglede!

Godt samarbeid

I Ålesund kommune er det folkehelsekoordinator Ingvill Holmen som er ansvarlig for å koordinere arbeidet med å tilrettelegge Stikk-ut turer i kommunen.

- Stikk-ut har blitt en kjempesuksess og på Stikk-ut turene i Ålesund 2017 var det 80 896 registreringer, sier Holmen.

- I år har vi fått til et kjempeflott samarbeid med Ålesund bibliotek som har ordnet med utebibliotek på 5 av stikk-ut turmålene. Vi har også opprettet et samarbeid med Broen, som er et tiltak for ungdom som har falt ut av videregående skole. De trengte oppdrag, og de har nå vært med på å dekorere utebibliotek-postkasser, laget skilt for utebiblioteket og satt opp disse på turmålene. I tillegg har vi en fantastisk gjeng med engasjerte frivillige som merker opp nye Stikk-ut turmål, fortsetter hun.

- Stikk-ut er et kjempebra eksempel på at når frivillige, kommunen, organisasjoner og næringslivet samarbeider, så får vi et kjempebra resultat, sier Ingvill Holmen.

Oppfordringen fra folkehelsekoordinatoren er klar:

- Nå ligger alt til rette for å gjøre seg godt kjent i den flotte naturen vi har i vårt nærområde. Ta deg en ettermiddagstur etter jobb, få med kollegaer, venner eller familie og kom deg ut og nyt våren!

Utebibliotek postkasse. Foto: Maria Nerhus/Nytt i uka

Alle foto: Maria Nerhus, Nytt i uka. Det er ikke lov å laste ned eller viderebruk av bildene uten lov fra fotografen.